04 / 08 / 2024

Tasarrufların ağırlıklı bölümü konuta ve gayrimenkule gidiyor

Tasarrufların ağırlıklı bölümü konuta ve gayrimenkule gidiyor

Ocak ayı finansal varlıkların değerini koruma açısından da enflasyon açısından da kötü çıktı. İlk üç haftada sert değer kayıpları yaşayan finansal piyasalar son haftada toparlanmasına karşılık hatırlanabilir dönemin en kötü ocak ayını yaşadılar.

Peker GYO Tenet Topkapı Prime'dan 73 bağımsız bölüm aldı! 832 milyon 134 bin TL'lik dev satın alma!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Tenet Topkapı Prime Projesi'ndeki 73 bağımsız bölümü 832 milyon 134 bin TL bedelle satın aldığını açıkladı. 

Emlak Konut GYO'dan dev satın alma: Yeni Fikirtepe'deki 1.615 bağımsız bölüm 11.5 milyar TL'ye alındı!

Emlak Konut GYO tarafından, Yeni Fikirtepe kentsel dönüşüm kapsamında bin 615 bağımsız bölüm satın alındı. Satın alma bedeli KDV hariç 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 TL olarak açıklandı. 

Tuzla'da 10 yılda 25 bin bağımsız bölüm dönüştü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada Tuzla'da 10 senede 25 bin bağımsız bölümün dönüştüğünü söyledi. 

Son dakika: Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Aydın-Denizli Otoyolu'nun 80 kilometrelik bölümü trafiğe cuma açılacak.

2012'den bugüne 2 milyon 200 bin bağımsız bölüm dönüştü! 400 bin bağımsız bölümün dönüşümü de sürüyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de 2012 yılından bu yana 2 milyon 200 bin bağımsız bölümün dönüşümünü tamamladıklarına dikkat çekti. İşte Bakan Özhaseki'nin o son dakika açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay Kentsel Dönüşüm Projesi Toplu Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini söyledi.

İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölüm dönüştü: Bakan açıkladı: 1,5 milyon konut 5 yılda dönüştürülecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da yaklaşık 800 bin bağımsız bölümün dönüştürüldüğünü ve 5 senede de 1.5 milyon konutu dönüştüreceklerini belirtti. 

İş GYO Profilo AVM'deki 60 bağımsız bölümün değerini açıkladı!

İş GYO tarafından Profilo AVM için 21 Haziran 2023 tarihinde hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. Peki Profilo AVM'deki 60 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Innovia 3'teki 52 adet bağımsız bölümün değeri açıklandı!

Yeşil GYO, İnnovia 3 projesinde yer alan 52 adet bağımsız bölümün değerini açıkladı. Peki Innovia 3 projesinde yer alan 52 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Nuvo Dragos'taki 410 bağımsız bölümün değeri belli oldu! Özderici GYO resmen duyurdu! 

Özderici GYO Maltepe'de yer alan Nuvo Dragos projesindeki 410 bağımsız bölümün değerini açıkladı. Peki Nuvo Dragos'un 2022 değeri ne kadar oldu? İşte Nuvo Dragos projesinin 2022 değeri...

İş GYO Kartal Manzara Adalar'daki 38 adet bağımsız bölümün değeri açıklandı!

İş GYO Kartal Manzara Adalar projesinde yer alan 38 adet bağımsız bölümün değeri belli oldu. Peki Kartal Manzara Adalar projesindeki 38 adet bağımsız bölümün değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 8. Etap'ın ruhsatı alındı! 296 bağımsız bölüm geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul Başakşehir'deki "İstanbul Başakşehir Kayabaşı 8. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" çerçevesinde, 296 adet bağımsız bölümün yapı ruhsatının alındığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Tasarrufların ağırlıklı bölümü konuta ve gayrimenkule gidiyor Haberi

Tasarrufların ağırlıklı bölümü konuta ve gayrimenkule gidiyor

Ocak ayı finansal varlıkların değerini koruma açısından da enflasyon açısından da kötü çıktı. İlk üç haftada sert değer kayıpları yaşayan finansal piyasalar son haftada toparlanmasına karşılık hatırlanabilir dönemin en kötü ocak ayını yaşadılar. Küresel çapta emtia fiyatları ortalama yüzde 5, petrol fiyatları yüzde 7, hisse senetleri yüzde 6 değer kaybetti.


- Böyle bir ayda Türkiye daha çok pozitif yönlü ayrıştı. Gelişmekte olan ülkelerin kur ortalaması dolar karşısında yüzde 1.5 değer kaybederken, TL’nin kaybı yüzde 1’de kaldı. Hisse senetlerinde gelişen ülke borsalarında yüzde 6.5’lik kaybın yaşandığı bir ayda MSCI Endeksi ile ölçülen BİST yüzde 1.5 yükseldi. Dolar ise kendinden sonra gelen altı büyük para birimine karşı yüzde 1 değerlendi.


- Küresel çapta risk iştahı kapanırken altın zoraki de olsa yükseldi. Altının ons...