19 / 05 / 2024

 TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu

 TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu

Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Aldemir, İstanbul'da yaşanacak büyük bir depremde binaların yüzde 43'nün hasar göreceğini ve 25 milyon ton enkaz çıkacağını belirtti.

Depreme karşı önlem için her binaya ivmeölçer takılacak

İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, olası depremlere karşı binaların dayanıklılığını ölçebilecek şekilde ivmeölçer tasarladıklarını belirtti.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı! Yeni dönüşüm için 4 kritik adım!

Türkiye'de olası depremlere karşın kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda İstanbul'un kentsel dönüşümde yol haritası ortaya çıktı. İşte yeni dönüşüm için 4 kritik adım...

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Yüzde 25 zam Meclis'ten geçti! TBMM, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam kanununu kabul etti!

TBMM Genel Kurulu, en düşük memur maaşlarının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını ve emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasını içeren kanun teklifinin birinci bölümünü kabul etti. Teklif, aynı zamanda bazı vergilerde artış öngörüyor.

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

TBMM Genel Kurulu, geçici işçilere kadro düzenlemesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması gibi maddeleri içeren teklifi kabul etti.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

Cumhurbaşkanı maaşına yapılacak zam iptal edildi! O madde tekliften çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'ye gönderdiği ek bütçe teklifinde maaşına yüzde 40 oranında zam istediği iddialarının gündem olmasının ardından söz konusu talep maddesi tekliften çıkarıldı. Erdoğan, söz konusu maddenin tekliften çıkarılmasını talep etmişti.

Maaşlara zam vergilerde artış düzenlemesi TBMM'de kabul edildi! Son dakikada evim şirketi düzenlemesi iptal oldu

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun TBMM'de kabul edildi. Tekliften evim şirketlerine 'itibar' ve 'ceza' düzenlemesi son dakikada çıkarıldı.

Yenişehir'deki arazilerin sahiplerinin gizlenmesi TBMM gündeminde!

Son zamanlarda gündemde olan Kanal İstanbul'un çevresine kurulacak Yenişehir’in tapu sürecinde askıya çıkarılan belgelerde arazi sahiplerinin gizlendiği iddiası TBMM gündemine taşındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırıyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşüm projelerini hızlandırarak ülkemizi depremlere karşı hazırlama çalışmalarını da kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

 TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Haberi

 TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu

TBMM Depremlere Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığında toplandı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Toplu Konut İdaresi, Ankara Büyükşehir Belediyesi İnşaat, Emlak, Mimarlık ve Proje Anonim Şirketi (TOBAŞ) Genel Müdürü Ferhat Ertürk, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nuray Karancı, Emekli Öğretim Üyesi ve ODTÜ Sosyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu, Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Şahmaran, Hacettepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Aldemir ve Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdussamet Arslan komisyon üyelerine sunum yaptı.

TOBAŞ Genel Müdürü Ertürk, Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm...