30 / 06 / 2024

tbmm tedaş teklifi

tbmm tedaş teklifi

Elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedelinin kaldırılması, 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana ödenen paraların da iadesi istendi

Emekliye ek zam teklifi bu hafta Meclis'e geliyor! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen emekliye ek zam teklifi bu hafta TBMM Genel Kurulu'na geliyor. Verilen bilgilere göre İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesine ilişkin teklifin, bu hafta görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Evlenecek çiftlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu teklifi komisyondan geçti!

Evlenecek çiftlere iki yıl boyunca ödemesiz kredi verilmesini kapsayan, 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

TBMM’den geçen kentsel dönüşüm düzenlemesi ne içeriyor?

Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Son dakika: Evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 

Evlenecek çiftlere sağlanacak 2 yıl ödemesiz faizsiz kredi desteğinde son dakika gelişmesi.... Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Günlük kiralık evlere ilişkin düzenleme TBMM’den geçti! İşte düzenlemenin detayları...

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Sağlıkçıların beklediği kanun teklifi meclisten geçti! Sağlıkçılar hemen bakın! Peş peşe açıklandı! 

Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Sağlık Komisyonu'nda kabul edilerek yeni planlamalar için düğmeye basıldı. 

SSK, BağKur Emekli Sandığı emeklilerine TBMM'den müjde! En düşük emekli maaşı resmen 7.500 TL oldu! 

TBMM Genel Kurulu, geçici işçilere kadro düzenlemesi, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması gibi maddeleri içeren teklifi kabul etti.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi TBMM'ye sunuldu!

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılması, ayrıca geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. İşte son dakika detayları...

EYT’de son dakika!  Milyonların nefesini tuttuğu karar TBMM Genel Kuruluna geldi!

Memur ve emekli maaşlarına yapılan zamları da içeren Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu’na geldi.

tbmm tedaş teklifi Haberi

tbmm tedaş teklifi


TBMM’ye sunulan bir kanun teklifi, 30 milyon elektrik abonesini heyecanlandıracak. Teklif ile abonelerden alınan kayıp kaçak ve sayaç okuma bedelinin kaldırılması, 1 Ocak 2011 tarihinden bu yana alınan paraların da iadesi öngörülüyor.

CHP Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu tarafından hazırlanarak TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinde, abonelerden 2011 yılında 2.7 milyar lira kayıp kaçak bedeli, 129 milyon lira da sayaç okuma bedeli alındığı vurgulandı. Elektrik piyasası kanununda, bu tür kesintilerin yapılması yönünde, yasal bir düzenleme olmadığı, Tüketici Mahkemelerinin de, açılan davalarda vatandaş lehine karar verdiği hatırlatıldı.


Kanun teklifi ile elektrik piyasası yasasında değişiklik öngörülüyor ve tüketicilerden kayıp-kaçak ve sayaç okuma bedeli adı altında ücret alınamayacağı hükme bağlanıyor. Ayrıca 1 Ocak 2011 tarihinden bu isim altında kesilen ücretlerin de, herhangi...