20 / 05 / 2024

Temiz Türkiye\'m Atılımı Eğitim projesi

Temiz Türkiye\'m Atılımı Eğitim projesi

Bakanlık, Milli Eğitim bakanlığı ve Belediyeler ile birlikte çocuklara çevre bilinci aşılayacak

Türkiye Müteahhitler Birliği açıkladı! Türk müteahhitlere Suudi Arabistan çağrısı geldi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Suudi Arabistan'da 20-21 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek olan ‘6th Future Projects Forum’ için katılım çağrısında bulunduğu kaydedildi.

Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık nasıl yapılıyor? Eski bankacı farkı açıkladı!

Son zamanlarda emlak sektörüne yapılan peş peşe düzenlemeler gündem olurken, eski bankacı X sosyal medya hesabından Dünyada ve Türkiye'de emlakçılık konusunu yazdı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde en önde yer aldı

Türkiye gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alırken, dünyanın 130 ülkesi içinde ise 28’inci sırada bulunuyor. Ülkedeki gelir dağılımı eşitsizliği TÜİK rakamlarına göre daha da artıyor

Türkiye Emlak Katılım Bankası'na kredi ve banka kartı izni verildi

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK), Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye kredi ve banka kartı sistemi kurma izni verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama ve haberin detayları...

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği: İmar affı ülke gündeminden çıkartılmalıdır

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda "Ülkenin gündeminden imar affı ve benzeri uygulamalar tümden çıkartılmalı, cezaların caydırıcı olması sağlanmalıdır" ifadesi kullanıldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Vakıf GYO'ya Türkiye Mükemmellik Ödülü!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Vakıf GYO), KalDer tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen “Türkiye Mükemmellik Ödülü”nü kazanarak, finans sektöründe bu ödülü kazanan ilk kuruluş oldu.

Temiz Türkiye\'m Atılımı Eğitim projesi Haberi

Temiz Türkiye\'m Atılımı Eğitim projesi

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 15 belediye ile “Temiz Türkiye’m Atılımı Eğitim Projesini” Ekim ayında hayata geçiriyor. Projeyle birlikte genç kuşaklar adeta birer çevre müfettişi olacak.


Projeye göre Bakanlık; il müdürlükleri, milli eğitim ve belediyeler ile birlikte 4. sınıf öğrencilerine çevre bilinci aşılayacak. Öğrencilerle birlikte çeşitli aktiviteler yürütülecek. Özel kimlik kartları, Bakanlıkça hazırlanarak dağıtılacak. Çevre konulu eğitim seminerleri, geri dönüşüm çalışmaları, tiyatro gösterileri, çevre gezileri ve yarışmalar yapılacak.


Temiz Türkiye’m Pilot Eğitim Projesi kapsamında yer alacak Belediyeler ise şöyle: Küçükçekmece Belediyesi, Bağcılar Belediyesi, Esenler Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Fatih Belediyesi, Altındağ Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Sincan Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Adapazarı Belediyesi, Trabzon Belediyesi, Denizli Belediyesi, Adıyaman Belediyesi, Uşak Belediyesi, Bilecik Belediyesi.


Temiz Türkiye’m Pilot Eğitim Projesi kapsamında Proje Koordinatörleri Toplantısı 12 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya...