01 / 05 / 2024

temmuz ayı yabancıya konut satışı ne oldu

temmuz ayı yabancıya konut satışı ne oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Temmuz'da yabancıya 4 bin 495 adet konut satıldı.

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı konut satış istatistiklerini dün resmen açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, yabancıya konut satışı yüzde 42 düştü.

ABD’de konut fiyatları temmuz ayında arttı! Bir yıllık artış yüzde 1 oldu!

ABD'de konut fiyatları temmuzda artış yaşadı. Buna göre, S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, temmuz ayında bir önceki yılın aynı kıyasla göre yüzde 1 oranında artış kaydetti.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Temmuz ayının zam şampiyonu akaryakıt! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, temmuz ayının zam şampiyonları belli oldu. Bu kapsamda en çok fiyatı artan ürün yüzde 29,04 ile "kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları" oldu. İşte diğer ürünler ve detayları...

İstanbul’un temmuz ayı enflasyonunda keskin artış! 

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2023 Temmuz’a ilişkin Ücretliler Geçinme İndeksi ve Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerini açıkladı. Bu kapsamda, İstanbul’un temmuz ayı enflasyonda keskin artış dikkat çekti. İşte detaylar...

Yapı Kredi’den para yağmuru! Temmuz ayına özel 500 TL hesaplara yatacak!

Temmuz ayına girer girmez yeni kampanyalar hazırlamaya başlayan Yapı Kredi, bu kampanyalardan birini duyurdu. Yapı Kredi, yeni kampanyası kapsamında 500 TL hediye edeceğini açıkladı.

Ford Fiesta’nın temmuz ayı fiyatı açıklandı! Fiesta’ya ne kadar zam geldi?

Ford’un adeta efsane haline gelen modeli Fiesta’nın temmuz ayı fiyatı belli oldu. Ford, yaptığı açıklamada Fiesta modeline zam yaptığını belirtti.

Temmuz ayına girer girmez BMW 1 Serisi’ne tam 115 bin TL zam geldi!

BMW, temmuz ayının ilk gününden fiyat listesini güncelledi ve 1 Serisi’ne 115 bin 100 TL zam geldiğini duyurdu. Temmuz ayı kapsamında yeni fiyatlarını resmi internet sitesinden yayımlayan BMW, 1 Serisi’nin yeni fiyatını ya paylaştı.

Temmuz Ayında Sendika Ücretleri Zamlanıyor! İşte Güncel Tutar

Öğretmenlere üç ayda bir ödenen sendika ücretleri Temmuz ayında zamlı olarak ödenecek. Geçtiğimiz toplu sözleşmeden karara göre, üye sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendikalara üye olan öğretmenlere sendika ücreti ya da toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir.

temmuz ayı yabancıya konut satışı ne oldu Haberi

temmuz ayı yabancıya konut satışı ne oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Temmuz ayı konut satış  verilerini yayınladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları Temmuz 2021'de; Temmuz 2020'ye göre yüzde 53,0 azaldı ve 107 bin 785 oldu. Konut satış rakamlarında İstanbul 18 bin 884 konut satışı ve yüzde 17,5 ile en yüksek payın sahibi oldu. TÜİK tarafından açıklanan resmi satış sayılarına göre; mega kent İstanbul'u 10 bin 605 konut satışı ve yüzde 9,8 pay ile Ankara, 5 bin 782 konut satışı ve yüzde 5,4 pay ile  İzmir  takip etti. Konut satış sayısının en az olduğu şehirler sırasıyla 20 konut ile Ardahan, 28 konut ile Hakkari ve 66 konut ile Bayburt olarak açıklandı

Yabancılara 4 bin 495 konut satıldı

Yabancılara yapılan konut satışları 2020'nin aynı ayına göre yüzde 64,0 arttı...