16 / 05 / 2024

terör Diyarbakır konut satışlarını etkiledimi

terör Diyarbakır konut satışlarını etkiledimi

TÜİK bu yılın şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre Diyarbakır'da konut satışlarında bu yılın şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9, ocak-şubat döneminde ise yüzde 15 düşüş oldu.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi...

Gayrimenkul devleri açıkladı: Konut sektörü kentsel dönüşümle nefes alıyor!

GYODER Yönetim Kurulu Üyesi ve BAKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör, konut üretimi ve inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.  

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyası kapsamında yer alan bazı şartlar vatandaşları zorluyor. Rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

5 soruda TOKİ Çankırı Sosyal Konut Projesi 2022! Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Çankırı konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Iğdır Sosyal Konut Projesi 2022! Iğdır ucuz konut projesinde dahilinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Iğdır konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Iğdır ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

TOKİ'den flaş açıklama! 2.246 lira taksitle sıfır konut satıyor! 2022 başvuruları başladı! Sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2.246 TL taksitle konut satıyor. İşte detaylar...

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Yastık altında 21 bin lirası olana sıfır konut müjdesi! Son gün yarın! Sakın kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Malatya projesi için başvuru dönemi yarın sona eriyor. Projeden 20 bin 955 TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor. İşte detaylar...

terör Diyarbakır konut satışlarını etkiledimi Haberi

terör Diyarbakır konut satışlarını etkiledimi

Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları, konut satışlarını da olumsuz etkiledi.


Çözüm Süreci döneminde huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla artan yatırımların ekonomiye pozitif yansıması sayesinde konut satışlarının yükseldiği kentte, yaklaşık 8 ay önce başlayan terör saldırıları satışları düşürdü.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) bu yılın şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerinden derlediği verilere göre, Türkiye genelinde şubat ayında satış sonucu el değiştiren konut sayısı yüzde 7 artarken, Diyarbakır'da yüzde 9 azaldı. Diyarbakır'da şubat ayında bin 82 konut el değiştirdi.


Diyarbakır'da konut satışları bu yılın ocak-şubat döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 azalarak bin 972 geriledi.


Diyarbakır'da ocak 2014'te 937 olan konut satışı ocak 2015'te yaklaşık yüzde 19 artarak bin 114'e yükselmişti, bu yılın ocak ayında ise yaklaşık yüzde 20 düşüşle...