04 / 05 / 2024

Terörle Mücadele Eylem Planı

Terörle Mücadele Eylem Planı

Başbakan Davutoğlu, 10 ayaklı ve 10 temel esasa dayanan eylem planını, Artuklu Üniversitesindeki "Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı"nda açıkladı. Planın altıncı ayağını ise mekanların yeniden ihyası oluşturuyor.

Gazze'yi Türkler mi imar ediyor?

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ""Gazze'ye bombalar yağdığında harabeye dönen mabetlerin üzerinde şu levhayı görmüştüm, 'İşgalciler, harabeye çevirir fakat Türkiye gelir tamir eder, imar eder' bunu gördüğüm de gözlerim yaşarmıştı. " dedi.

Enflasyonla mücadele ediliyor mu? Ünlü ekonomist rakam vererek açıkladı

Altın ve dolardaki artış devam ederken, akaryakıttan markete tüm tüketim ürünlerine de gelen zamlar sürüyor. Sıkılaştırma adımlarının ekonomik gidişata çözüm olmayacağını söyleyen Ekonomist Şenol Babuşçu, “Bu ülkede enflasyon ile mücadele ediliyor mu, yoksa mücadelenin sadece adı mı var?" dedi.

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 419 eski hükümlü ve TMY statüsünde işçi alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;  419 eski hükümlü ve Terörle Mücadelede Malul Sayılamayacak Şekilde Yaralananlar (TMY) statüsünde işçi alımı gerçekleştirilecek.

AKTOB Başkanı: Kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettik!

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, kayıt dışı ve fahiş fiyatlarla konutların kiraya verilmesinde özellikle mücadele ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilerin beklediği müjde geldi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammı, terörle mücadele ve İsrail-Filistin gerilimi gibi ana gündem maddelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yükselen konut kiralarıyla nasıl mücadele ediliyor? İşte ülkelerden örnekler...

Türkiye'de kira bedellerinde yaşanan yükseliş dudakları uçuklatırken, dünyada da benzer bir sıkıntı yaşanıyor. Peki fahiş kiralarla nasıl mücadele ediliyor? Hangi ülke ne önlem aldı? İşte ayrıntılar...

Çiftçilere müjde! Sorunlar kökünden çözülecek! Tarım Bakanı resmen açıkladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi katıldığı Türkiye Tarımsal Kuraklıkla Mücadele Stratejisi ve Eylem Planı'nın tanıtımında, tarım ve ormanın kronikleşen problemleriyle ilgili düzenlemelerin yapılacağını açıkladı.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Onlarca işçi alınacak

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar arasından istihdam edilmek üzere 1468 işçi alımı olacak. Kamuya ataması yapılacak personel merkez ve taşra teşkilatında görev yapacak. İşte tüm detaylar...

Site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları 13 maddede tüm detaylarıyla!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "13 maddede site yönetimlerinde yolsuzlukla mücadele yanlışları" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Murat Kurum: Depremle mücadele terörle mücadele kadar önemli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin terörle mücadele kadar önemli olduğunu söyledi.

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Yerinde dönüşüme TOKİ desteği!

Depremin terörle mücadele kadar önemli, siyaset üstü bir konu olduğundan bahseden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yerinde dönüşümün gerekirse TOKİ tarafından yapılacağını söyledi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Terörle Mücadele Eylem Planı Haberi

Terörle Mücadele Eylem Planı

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan 10 maddelik, "Terörle Mücadele Eylem Planı" ile millet vicdanı ve hikmetiyle devlet aklı birleştirilecek, millet ve devlet arasındaki farklar tümüyle ortadan kaldırılacak. 


Başbakan Davutoğlu, 10 ayaklı ve 10 temel esasa dayanan eylem planını, Artuklu Üniversitesindeki "Kardeşlik Buluşmaları Mardin Konferansı"nda açıkladı. 


Buna göre, planın birinci ayağı psikolojik unsur olarak belirlendi. Bu dönemde, geçmişte olduğu gibi millet vicdanı ve hikmetiyle devlet aklı birleştirilecek. Millet ve devlet arasındaki farklar tümüyle ortadan kalkacak. Parçalayıcı ulusçuluk anlayışı yerine birleştirici, bütünleştirici millet anlayışı ve insan odaklı devlet anlayışı getirilecek.


İkinci olarak, kamu düzeni inşa edilecek. Kamu düzenini kim, hangi gerekçeyle tehdit ederse etsin, hak ettiği cevabı alacak.


Üçüncü olarak, kapsamlı bir demokratik reform süreci başlatılacak. Başta yeni anayasa olmak üzere, Türkiye'nin vesayet kuralları...