07 / 05 / 2024

Terörle Mücadelede Uygulama Yapılan Rezerv Yapı Alanları

Terörle Mücadelede Uygulama Yapılan Rezerv Yapı Alanları

Terörle mücadelede uygulama yapılan rezerv yapı alanları ihale yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik esasları..

Sağlık Bakanlığı duyurdu: 419 eski hükümlü ve TMY statüsünde işçi alınacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre;  419 eski hükümlü ve Terörle Mücadelede Malul Sayılamayacak Şekilde Yaralananlar (TMY) statüsünde işçi alımı gerçekleştirilecek.

17 bankadan 9’u kömür projelerini finanse etmeyecek!

Türkiye’deki 17 bankanın iklim değişikliğiyle mücadelede attığı adımları mercek altına alan rapora göre, 2022’den bu yana bir banka daha yeni kömür projelerini finanse etmeyeceğini açıkladı ve rakam 9’a yükseldi.

Beko'dan seçili ürünlerde enflasyonla mücadelede dev kampanya!

Beko, ekim ayına özel enflasyon ile mücadele kampanyası başlattı. Çeşitli Beko ürünlerinde indirim fırsatı sunan markada 983630 EI No Frost Buzdolabı cazip kampanya fırsatı ile müşterilerine sunuluyor. İşte ürünün kampanya detayları...

Beko'dan enflasyon ile mücadelede dev kampanya!

Beko, ekim ayına özel enflasyon ile mücadele kampanyası başlatı. Çeşitli Beko ürünlerinde indirim fırsatı sunan markada Crystal 7 B65 D 790 B / 65" 4K Smart Android TV ürünün özellikleri detayları verildi. İşte kampanyalı ürünün detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilerin beklediği müjde geldi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammı, terörle mücadele ve İsrail-Filistin gerilimi gibi ana gündem maddelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özalt Tasarım Ve Uygulama Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Özalt Tasarım Ve Uygulama Mühendislik Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bülent Özkaya tarafından kuruldu.

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi.

Yatırım fonlarının 2023 performansı nasıl gidiyor? Hangi fonlar kazandırdı? Hangi fonlara yatırım yapmalı?

ABD’den gelen son veriler enflasyon ile mücadelede faiz artışlarının bir süre daha devam edeceğinin sinyalini verirken, küresel piyasalardaki risk iştahı da azaldı. Risk iştahının azalması yatırım fonlarının performansını da yansıyor.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Onlarca işçi alınacak

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar arasından istihdam edilmek üzere 1468 işçi alımı olacak. Kamuya ataması yapılacak personel merkez ve taşra teşkilatında görev yapacak. İşte tüm detaylar...

FATF Türkiye’yi gri listede bıraktı! Çok büyük itibar kaybı

Mali Eylem Görev Gücü – The Financial Action Task Force (FATF), ‘Türkiye’yi kara para aklamak ve terörün finansmanı ile mücadelede yetersiz gösterilen çabalar nedeniyle’ ‘gri listede’ bırakma kararı aldı.

Bahçeşehir 2. Kısım 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Başakşehir ilçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi, 658 ada, 4 ve 5 parseller arasında kalan bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı  askıya çıkarıldı.

Analistler "Düşükten altın aldım arkama yaslanırım" diyenlere seslendi! İşler öyle değil

Altındaki düşüşün ardından çok sayıda vatandaş altına yatırım yapmaya başladı. Ancak analistler Amerikan Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede başarsız olabileceğini ve daha şahin politikalar izleyebileceğini belirtiyor. Bu da altındaki düşüşün süreceği anlamına geliyor.

İz Design Office Mimarlık Tasarım Ve Uygulama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İz Design Office Mimarlık Tasarım Ve Uygulama Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ahmet Emirahmetoğlu ve Gözde Emirahmetoğlu ortaklığında kuruldu.

Terörle Mücadelede Uygulama Yapılan Rezerv Yapı Alanları Haberi

Terörle Mücadelede Uygulama Yapılan Rezerv Yapı Alanları

5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi Uyarınca Uygulama Yapılan Rezerv Yapı Alanları İle İlgili Yapılacak İhalelere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik 4 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yönetmelik uygulama yapılan rezerv yapı alanları ile ilgili gerçekleştirilen her türlü mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak esas ve usullerini belirliyor.


YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, 17/7/2004 tarihli ve 5233 sayılı Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunun geçici 6 ncı maddesi uyarınca uygulama yapılan rezerv yapı alanları ile ilgili gerçekleştirilen her türlü mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinde uygulanacak esas ve usullerin belirlenmesidir.


Dayanak

MADDE 2 – (1)...