04 / 05 / 2024

teslim edilmeyen konut ihtarnamesi

teslim edilmeyen konut ihtarnamesi

Müteahhit ile yapılan satış sözleşmesi sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor...

'Vatandaşa 390 bin konut borcumuz var' diyen Bakan Özhaseki 2024 sonunda teslim edilecek konut sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki konutlar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar 200 bin konutun daha teslim edileceğini belirtti.

Bir TOKİ mağduriyeti de bu şehirden! 2020'de kuraları çekilen konutlar hala teslim edilmedi!

Kuraları 2020 yılında çekilen ve hala teslim edilmeyen TOKİ Konutları ile ilgili olarak bir açıklama da İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Habip Yaşar'dan geldi. Habip Yaşar yaptığı açıklamada vatandaşların maliyet hesaplamalarında mağduriyetler yaşadığını söyledi.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde 46 bin konut yıl sonunda teslim edilecek! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 200 bin konutun yapımının sürdüğünü vurguladı ve teslim edilecek konut sayısını paylaştı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Saraçoğlu Mahallesi'nden ev almak isteyenlere müjde! Hemen teslim 119 konut 1 Eylül'e kadar satışta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ankara Çankaya'da yenileme çalışmaları tamamlanan Saraçoğlu Mahallesi'ndeki 119 konutu satıyor. 25 Ağustos olarak belirlenen son satış günü 1 Eylül'e uzatıldı. İşte ayrıntılar...

Siltaş Korupark yıl sonunda teslim! 114 konut ve 9 villalık yeni proje!

Siltaş Yapı tarafından hayata geçirilen Siltaş Korupark projesi, oksijen deposu Aydos Ormanı’nın yanı başında yatay mimari konseptiyle ayrıcalıklı bir yaşamın kapılarını aralamaya hazırlanıyor.

Yastık altında 15 bin nakiti olana büyük müjde şimdi geldi! TOKİ'den onlarca ilde hemen teslim ucuz konut fırsatı!

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen açık artırmasını bugün gerçekleştiriyor. İşte detaylar...

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Fikirtepe'de evleri teslim edilmeyen mağdurlardan yarım kalan inşaat tepkisi!

İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy Fikirtepe'de yılan hikayesine dönen kentsel dönüşümde mağdur edildiklerini söyleyen vatandaşlar yaşanan duruma tepki gösterdi.

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

Kırşehir'in Bağbaşı ilçesindeki TOKİ 3. etap projesi kapsamında, seneler geçmesine rağmen bir türlü konutları teslim edilmeyen hak sahipleri duruma tepki gösterdi.

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Samsun Towers mağdurlarına müjde! ‘Hayali satışa’ hapis talebi!

Esenyurt’ta 2014 yılında teslim edileceği açıklanan ancak hala teslim edilmeyen 1.600 daireli Samsun Towers isimli konut projesinin sahipleriyle ilgili görülen ‘dolandırıcılık’ davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Teslim edilmeyen ev için hukuki yoldan ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, '123.50 santim yerim karşılığında müteahhidin arsama yakın yerde yaptırdığı yeni öğrenci sitesinde takas konusunda anlaştık. Sözleşme imzaladık. Müteahhit teslim tarihinde daireyi vermekten vazgeçti. Sözleşme ile hukuki yoldan ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

teslim edilmeyen konut ihtarnamesi Haberi

teslim edilmeyen konut ihtarnamesi

Geç teslim nedeniyle ihtarname!

Müteahhit ile yapılan sözleşme sonucunda, tarafların sözleşmede yazılan esaslara uyması gerekiyor. Alıcılar, satın aldıkları daire bedelini öderken; müteahhitin de inşaatı zamanında bitirmesi gerekiyor.


Müteahhitin inşaatı zamanında bitirmemesi ve dolayısıyla teslimlerin gecikmesi durumunda konut sahipleri müteahhite geç teslim nedeniyle ihtarname çekebiliyor.


İ H T A R N A M E:


İHTAR EDEN : …….

VEKİLİ : Av. 

KARŞI TARAF : ………..


İHTARIN KONUSU: Borçlar Kanunu 187 . maddesi gereğince teslim talebimizin halen geçerli olduğunun tarafınıza bildirilmesi hakkındadır.


AÇIKLAMALAR : 1)Müvekkilimizle ………tarihli sözleşme ile ……alım-satımı hususunda anlaşmış bulunmaktasınız. İşbu sözleşme gereğince müvekkilimizin tüm yükümlülüklerini yerine getirmesine rağmen üzerinize düşen teslim borcunu haklı bir neden olmaksızın yerine getirmediğiniz ………………………Mahkemesinin ……../……D.İş sayılı dosyası ile tespit olunmuştur.


2)Mezkûr sözleşmede teslim tarihi en geç …….. günü olarak kararlaştırılmış olmakla bu...