09 / 05 / 2024

ticari gayrimenkul satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler

ticari gayrimenkul satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler

Türkiye'nin ekonomik büyümesinde lokomotif sektör olarak kabul edilen inşaat sektörü gelişmesini sürdürüyor. 115 bin 786 konutun satıldığı eylül ayında tüm zamanların satış adedi rekoru kırdı.

ABD’de ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemiyor! Hacizler Mart'ta yüzde 117 arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID sonrası ABD’de baş gösteren ticari gayrimenkul krizinin önüne geçilemezken geçtiğimiz Mart ayında ticari emlak hacizlerinde yüzde 117’lik rekor bir artış yaşandı. 

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Ticari gayrimenkulün çöküşü bankalara 160 milyar dolar yük getirecek!

ABD’nin 4 büyük üniversitesi tarafından hazırlanan rapora göre ticari gayrimenkul, 2008 Büyük Mali Krizi’nden bu yana en büyük çöküşünü yaşayabilir. Bu gelişme 160 milyar dolarlık ek zararla karşılaşabilecek ABD bankaları için de kötü haber...

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Arsa, tarla ve iş yeri satışları konutu solladı! İlk 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların rekoru kırıldı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında senenin 10 ayında 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların ocak-ekim dönemi rekorunun kırıldığı belirtildi. İşte o rakamlar...

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Deutsche Pfandbriefbank ABD'deki ticari gayrimenkul sıkıntılar için kâr tahminini revize etti!

Deutsche Pfandbriefbank (PBB), ABD ticari gayrimenkul piyasasının kötüleşmesi nedeniyle yıllık vergi öncesi kar tahminlerini önemli ölçüde düşürdüğünü duyurdu. Banka, sert bir kar uyarısı yaparak risk karşılıklarını artırdı ve bu gelişmenin ardından hisseleri %14 oranında değer kaybetti.

Folkart Nova ticari alanlar satışta! Teslimler Mayıs 2025'te!

Avrupa Gayrimenkul Ödüllerinden 15-yıldız" ödülü alan Avrupa'nın en iyi yüksek katlı projesi olarak seçilen Folkart Nova konut projesindeki ticari alanlar satışa çıktı.

Ticari araçların efsanevi modeli Ford Transit Minibüs’e zam geldi mi?

Ford’un ticari araç sınıfında yer alan ve ticari araç satın almak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan Transit Minibüs’ü yeni fiyatı merak ediliyor. Ford, her ay olduğu gibi bu ay da Transit Minibüs’ün yeni fiyatını resmi internet sitesinden yayımladı.

Gayrimenkul satışları yüzde 6 azaldı! Yabancının gayrimenkulde ilk tercihi Antalya ve İstanbul oldu! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Adlı, bu senenin dört ayında yabancılara en fazla gayrimenkulün Antalya ve İstanbul'da satıldığına dikkat çekti. Adlı, gayrimenkul satış rakamında azalma olduğuna da dikkat çekti. 

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Arsa ve tarlalara talep patladı! Konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını solladı! 

Arsa ve tarlaları kapsayan konut dışı gayrimenkul satışları, konut satışlarını resmen solladı. 

ticari gayrimenkul satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

ticari gayrimenkul satın alınırken dikkat edilmesi gerekenler


 Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde 102 bin 280 olarak gerçekleşmişti. Sektör bu kadar hareketliyken konut satın almak isteyen yatırımcıların dikkat etmesi gereken kriterler olduğunun altını çizen gayrimenkul danışmanlığı şirketi ERA Türkiye Franchise Geliştirme ve Satış Direktörü Kadir Tümen, konut almak isteyenlerin öncelikli olarak toplu ulaşım koşullarına dikkat ettiklerini belirtti. 

Kadir Tümen şu bilgileri verdi: "Türkiye'de gayrimenkul yatırımları her geçen gün artıyor. Bu artış, potansiyel yatırımcıların daha nitelikli gayrimenkul bilgilerine de ihtiyaç duymalarına sebep oluyor. 

Bu doğrultuda eski konut alımında potansiyel yatırımcıların konut alırken, konut kredisi, tapu bilgileri gibi konularda daha fazla ve doğru bilgileri ihtiyacı var. Yeni konutlarda ise inşaat firmasının daha önce yaptığı projeler, teslimat tarihleri ve finansman seçenekleri de öncelikli olarak incelenmesi gereken konular arasında yer alıyor. 

Öte yandan...