10 / 05 / 2024

tika kamboçya okul inşaatı

tika kamboçya okul inşaatı

TÜRK işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü'nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti.

Üniversitelilerin kira açmazı: 2+1 evde 6 kişi yaşayan var, fahiş kiralar okul bıraktırtıyor!

Yükselen hayat pahalılığının yanı sıra fahiş ev kiraları da üniversitelileri çıkmaza sokuyor. 2+1 evde 6 kişi yaşayanlar bulunuyor. Öğrenciler kiraları ödemekte zorluk çekiyor. 

İzmir Kiraz'ın imar planlarında revize! Hastane, yurt, okul ve AVM planları yeniden askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı Kiraz’ın hastane, yurt, okul ve AVM planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

Okul servis ücretleri tavan yaptı: En yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu! 

Okul servisi ücretlerinde yaşanan artış, okulların açılmasıyla yeniden gündeme geldi. Açıklanan rakamlara göre, en yakın mesafe İstanbul'da 11 bin 310, Ankara'da 10 bin 400 TL oldu. İşte ayrıntılar...

Bu yıl okul çantaları en ucuz 1.000 TL'ye dolacak! Kırtasiye ürünlerinde yüzde 75 yükseliş! 

Okulların açılmasına günler kala, velilerin okul alışverişi telaşları başladı. Kırtasiye malzemelerinde geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 ile 75 arasında artış yaşanırken bu sene bir okul çantasını doldurma maliyeti en az 1.000 TL olacak.

Okula başlama maliyeti yüzde 126 yükseldi! Okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL maliyet! 

2023-2024 yılı okula başlama maliyetlerinde ortalama yüzde 126 oranında artış yaşandı. Açıklanan rakamlara göre, okula başlama maliyeti okul öncesinde 17.234 TL, ilkokulda 28.295 TL, lisede 31 bin TL oldu. İşte o rakamlar...

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Valilikten son dakika açıklaması! Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Ordu ve Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

Son dönemlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle, Muş ve birçok ilde veli ve öğrencilerin merakla sorduğu "okullar tatil mi?" sorusu gündeme geldi. Peki, Yarın okullar tatil mi? 31 Mart Cuma Muş'ta okul var mı, tatil mi oldu?

O şehirde yaşayanlara şok haber! Okul servis ücretleri yüzde 30 zamlandı! 

Hemen her şehirde peş peşe açıklanan toplu taşıma zamlarının ardından bir zam haberi de okul servis ücretlerinden geldi. Bugün yapılan bir açıklama ile, o şehirdeki okul servis ücretlerinin yüzde 30 artırıldığı bildirildi.

Kırtasiye alışverişinizi ŞOK'tan yapın! Okul estetiklerinizi tamamlayın! 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Okul telaşı şimdiden aileleri sardı. Her sene pahalıya patlayan kırtasiye alışverişini daha ucuza getirmek isteyenlere Müjde! Şok uygun fiyatlarla kırtasiye ürünlerini satışa çıkardı! Peki ŞOK'ta okul ürünlerinin fiyatı ne kadar oldu? İşte 21 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Milli Eğitim Bakanı Özer’den okul kayıt paralarına ilişkin açıklama geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer son zamanlarda yaşanan okul kayıt parası adı altında zorunlu bağışlara ilişkin yapılan şikayetler üzerine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

DSİ'den gençlere müjde! Devlet Su İşleri 18-40 yaş arası personel alımı yapıyor! Hemen başvurun! İşte başvuru şartları

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün (DSİ) 'taşra teşkilatında' çalışacak olan '50 bekçi' alımı yapacağını ilan etti. Adayların, en fazla 40 yaşında ve en az lise ve dengi okul mezuniyet belgesine sahip olmaları gerekiyor. İşte başvuru detayları...

TOKİ'den Karabük Safrabolu'ya 2 yeni okul! İhalesi bugün!

Eğitim yatırımları için gaza basan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa edecek.

TOKİ'den Safranbolu'ya 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karabük Safranbolu'da 2 yeni okul inşa etmek için düğmeye bastı.

tika kamboçya okul inşaatı Haberi

tika kamboçya okul inşaatı

TÜRK işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Güney Asya'nın en yoksul ülkelerinden Kamboçya'da, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Angkor Ban Köyü'nde 185 öğrenci kapasiteli okul binası inşa etti. İnşaatına Mart ayında başlanan ve çok kısa bir sürede tamamlanarak geçtiğimiz haftalarda eğitime hazır hale getirilen 2 katlı okul binası, çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu köyün eğitim alt yapılarının geliştirilmesine önemli bir katkı sağlanmasının yanı sıra köyde yaşayan çocukların modern koşullarda ve hijyenik bir ortamda eğitim almalarına imkan...