21 / 05 / 2024

TİKA Lübnan kilise

TİKA Lübnan kilise

Lübnan'daki Türkmen Köyü Aydamon'da bulunan Saint Georges Ortodoks Kilisesi yenileme çalışmaları tamamlandı.Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerle barış ve kardeşlik ortamının daha da güçlendiği belirtildi.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

Altın hafta sonuna nasıl başladı? 3 Şubat Cumartesi gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL?

3 Şubat 2024 Cumartesi altın fiyatları merak ediliyor. Dün yüksek seviyelerde seyrden altın fiyatlarının haftasonu fiyatları araştırılıyor. Bugün  gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL? 3 Şubat Cumartesi altın fiyatları.

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı TekSüt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü! BİM 14 Kasım 2023 aktüel kataloğu...

BİM'in 14 Kasın Salı 2023 aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda BİM'de İçim tereyağı 195 TL'ye, tam yağlı Tek Süt kaşar peyniri 189 TL'ye düştü. İşte BİM aktüel ürünler kataloğu...

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rşt Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Reşit Kağan Doğan tarafından kuruldu.

Dolar yatay seyrediyor! Dolar/TL kuru bugün kaç TL? 11 Eylül Çarşamba dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem gününde yatay seyrediyor. Euro güne 29,40 lira seviyesinde başlarken dolar kuru araştırılıyor. Peki Dolar/TL kuru bugün kaç TL? 11 Eylül Çarşamba dolar kuru...

1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

26 Eylül Salı dolar/TL kuru araştırılıyor. Dolar/TL kuru haftanın ikinci işlem gününe sakin başladı. Peki 1 dolar bugün ne kadar? 26 Eylül Salı dolar/TL kuru kaç TL? Kıyıda köşede doları olan baksın!

Euro/TL bugün ne kadar oldu? 25 Eylül 2023 pazartesi euro kaç lira?  Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Euro/TL kuru haftanın ilk işlem gününde yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası faiz kararından sonra yükselişe geçen euronun bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Euro/TL bugün ne kadar oldu? 25 Eylül 2023 pazartesi euro kaç lira?  Euro yükselecek mi, düşecek mi?

25 Eylül dolar ne kadar? Dolar alış-satış fiyatı bugün kaç lira? Güncel dolar/TL kuru

25 Eylül dolar kuru yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar almak ve bozdurmak isteyen vatandaşlar ''bugün dolar ne kadar, güncel dolar kuru kaç lira?'' sorularını araştırıyor. İşte güncel dolar/TL kuru...

TİKA Lübnan kilise Haberi

TİKA Lübnan kilise

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Lübnan'daki Saint Georges Ortodoks Kilisesi'ni yeniledi.


TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın Akkar bölgesindeki Türkmen Köyü Aydamon'da bulunan kilisedeki yenileme çalışmalarının ve çevre düzenlemesinin tamamlandığı bildirildi.


Türkmenler ile Arap Ortodoks Hristiyanların karşılıklı anlayış, saygı, barış ve hoşgörü içinde yaşadığı köyde, Türkiye'nin hayata geçirdiği projelerle barış ve kardeşlik ortamının daha da güçlendiği belirtildi.


Köyde yaşayan hem Müslüman hem de Hristiyanlar tarafından memnuniyetle karşılanan projenin bir buçuk ayda tamamlandığını kaydeden TİKA Beyrut Koordinatörü Hacı İbrahim Erbir, TİKA olarak din, dil ve mezhep ayrımı yapmadan tüm insanların hizmetinde olduklarını ifade etti.


"Biz bu anlayışın önemini bir çok din ve 18 mezhebin var olduğu Lübnan'da daha iyi hissediyoruz" diyen Erbir, farklı dinlere ait mabetlerin yenilenmesini de üstlendiklerini, benzer projelerin uygulamasına devam...