09 / 05 / 2024

tmb yeni denetleme kurulu üyeleri

tmb yeni denetleme kurulu üyeleri

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 31. Olağan Genel Kurulu’nda yeni Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu belirlendi. Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün TMB'nin yeni başkanı seçildi...

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

SEDDK duyurdu! Sigorta sektörü raporlamalarında yeni dönem resmen başlıyor!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), sigorta sektörü raporlamaları ile ilgili yeni dönemin başlayacağını duyurdu. 

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni konut kredisi ile ilgili kampanya yürütüldüğü gündeme geldi. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi gelmesi bekleniyor. İşte detaylar... 

Sıfır otomobilde yeni düzenleme: Elektronik sistemle denetim geliyor!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yaşanan stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele etmek için yeni bir uygulama başlatıyor. Yeni düzenlemeye göre sahadaki denetim elemanları dışında elektronik sistemlerden de denetleme yapılacak.

Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yeni rekor: KKM hesapları 1 trilyon 672 milyar 833 milyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) güncel verilerine göre Kur Korumalı Mevduat (KKM) 1 trilyon 672 milyar 833 milyon liraya yükselerek yeni haftada yeni bir rekora imza attı.

Ne altın ne dolar yeni rekor TL'de! Mart ayında hareketlendi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, kur korumalı mevduatlarda gelen yeni rekor ile ilgili bilgiler paylaşıldı. TL'nin payı ise paylaşılan bilgilere göre yüzde 60 civarına kadar çıkış yaşadı. 

Merkez Bankasından çok konuşulacak yeni adım! Hemen bakın!

Kur korumalı mevduatta artış ivmesi 3 Mart’tan itibaren devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı mevduatlar 25.4 milyar lira artışla 1.58 trilyon lira ile yeni zirvesine ulaştı.

Bankalar da dahil! Flaş bir karar aldı... Herkesi ilgilendiriyor, resmen yeni dönem

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu tarafından kartlarla ilgili çok önemli bir karar alındı. Bundan sonra temassız ödemelerde yeni döneme geçilecek.

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! O sürücülere yüzde 50 indirim yapılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortasında yeni yol haritasını anlattı. Buna göre poliçelere çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler adı altında yeni basamaklar eklenecek ve 8 basamaktaki sürücülere yüzde 50 indirim uygulana

BDDK’dan kredi kullanımına yeni şart!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarın güçlendirilmesi ve kaynakların daha da verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik yeni bir adım attı.

Kredi kısıtlaması ile ilgili BDDK’dan yeni hamle!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, dövizi bulunan şirketlerin kredi kullanımına dair yeni bir karar aldı. İşte alınan o karar!

tmb yeni denetleme kurulu üyeleri Haberi

tmb yeni denetleme kurulu üyeleri


Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 31. Olağan Genel Kurulu’nda Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün yeni başkan seçildi. Seçim sonucuna göre 3 yıl süreyle görev yapacak yeni TMB Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.


TMB Yönetim Kurulu


Mithat YENİGÜN Başkan YENİGÜN İnşaat A.Ş.


Emre AYKAR Başkan V. YAPI MERKEZİ İnşaat ve Sanayi A.Ş.


Can AYNAGÖZ Başkan V. MESA Şirketler Topluluğu


Selim BORA Başkan V. SUMMA Turizm Yatırımcılığı A.Ş.


Burak TALU Başkan V. DOĞUŞ İnşaat ve Ticaret A.Ş.


Ayşen TELEMEZ Muhasip Üye YAŞAR ÖZKAN Mühendislik ve Müteahhitlik A.Ş.


Kartal USLUEL Muhasip Üye V. USLUEL Enerji Tesisleri Taahhüt ve Ticaret A.Ş.


İlhan ADİLOĞLU Üye ESER Taahhüt ve Sanayi A.Ş.


Hüseyin ARSLAN Üye YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.


Deha EMRAL Üye ÖZDEMİR İnşaat Turizm Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş.


Kemal GÜLERYÜZ Üye...