17 / 05 / 2024

toki hak sahibi ölürse ne olur

toki hak sahibi ölürse ne olur

TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur? İşte TOKİ hak sahibinin ölümü..

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurları: Taksitler sabitlensin, peşinattan kalan kısım silinerek fiyatlar düşürülülsün!

TOKİ'nin 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi”  çerçevesinde hak sahibi olan ve evleri teslim edilmeyen mağdurlar, taleplerini bir bir açıkladı. İşte TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarının o son dakika açıklaması...

TOKİ Tuzla 100 bin konut projesinde hak sahibi olanlar dikkat! Tuzla TOKİ sözleşmeleri için son tarih ne zaman? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul Tuzla projesinin sözleşme tarihi açıklandı. Peki TOKİ Tuzla projesinin sözleşmeleri ne zaman imzalanacak? TOKİ Tuzla projesi sözleşmeleri için son tarih ne zaman?

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan 'Para yok' cevabı alıyor iddiası! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, yerinde dönüşüm konusuna değindi ve hak sahibi depremzedelere bankalardan 'Para yok' denildiğini belirtti. İşte Kaya'nın o açıklaması...

Eskişehir TOKİ mağdurlarından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup: Vade sayısı düştü, taksit ve KDV arttı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 2019'da başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan, fakat konut fiyatları ile taksitlere yapılan zamlar sebebiyle mağdur olduklarını söyleyenler Eskişehir’den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

Gaziantep'teki hak sahibi depremzedelere konteynerleri teslim edildi!

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden sonra şehirdeki evleri yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasar alan hak sahibi tüm depremzedelere konteynerlerinin teslim edildiğini dile getirdi.

TOKİ asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ’den konut alma hakkı elde edenler birtakım sorularına yanıt aramaktadır. İşte bu durumda sorulan soruların yanıtları!

2023 TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlayacak? TOKİ 2+1,3+1 konut ödeme planı!

TOKİ çekilişinde hak sahibi olan vatandaşlar taksit ödemelerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. TOKİ isim listesinde yer alan vatandaşlar kura çekiminin sona ermesinden sonra peşinat ve taksit ödemelerinin nasıl olacağını araştırıyor. İşte TOKİ 2023 ödeme planı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

2023 TOKİ müstakil arsa kura sonuçları isim listesi... Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

2023 TOKİ müstakil arsa başvuru sonuçları tek tek açıklanmaya devam ederken, sim listesi noter huzurunda ve Youtube canlı yayınıyla belirleniyor. Hak sahibi belirleme kura sonuçları çekiliş sonrası e-Devlet’ten sorgulanabilecek. İşte, 2023 TOKİ İstanbul arsa kura sonuçları...

TOKİ kura asil olarak hak sahibi oldunuz ne demek? TOKİ'den çıkan evi kiraya verebiliyor musun?

TOKİ kuraları bilindiği üzere milyonlarca kişinin gündemini oluşturmaktadır. Bu kapsamda TOKİ konut sahibi olacak kişilerin sorduğu sorularda da geniş yer kaplamaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

TOKİ İstanbul kura çekimleri tam gaz! 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sorgulama 2023

TOKİ İstanbul kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulama 2023

TOKİ iş yeri ve arsa kuralarında son dakika! İşte il il kura çekimi tarihleri!

TOKİ “İlk İş Yerim” projelerinde 2. etap kura çekilişleri yarın 5 il ve ilçede 417 iş yeri, için “İlk Evim Arsa” kuraları ise 20-27 Mart 2023 tarihleri arasında, 22 şehirde 32 bin 113 hak sahibi için çekilerek devam edecek.

toki hak sahibi ölürse ne olur Haberi

toki hak sahibi ölürse ne olur

TOKİ hak sahibinin ölümü!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı geliri olan kimseler, TOKİ'nin sunmuş olduğu olanaklar ile ev sahibi olabiliyor.


Bir kimsenin TOKİ'den ev sahibi olabilmeleri için; projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.


Ayrıca TOKİ koşulları, gelir grubuna göre farklılık gösteriyor. TOKİ'de alt gelir grubu, yoksul gelir grubu ve alt gelir ile yoksul grupları bulunuyor.


TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur?


TOKİ hak sahibinin ölümü halinde, TOKİ evin bedelini mirasçılardan talep ediyor. Mirasçılar; bunu kabul etmemesi halinde...