19 / 05 / 2024

toki hak sahibinin ölümü

toki hak sahibinin ölümü

TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur? İşte TOKİ hak sahibinin ölümü..

TOKİ Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutu tamamlandı, hak sahipleri 'Hayallerimizin ötesinde' dedi!

Dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tamamladığı sosyal konutlar için hak sahipleri 'Hayallerimizin ötesinde' dedi.

TOKİ, 8 ilde konut teslimine başladı! Toplam 1779 konut hak sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) inşasını bitirdiği 1779 sosyal konutun hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını ifade etti.

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerine, 1157 konutun yapımının ise sürdüğüne dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaptığı önemli açıklamalar...

Hisseli tapusu olanlar aman dikkat! Haciz durumunda gayrimenkule aniden yeni ortak gelebilir!

Tapu, vatandaşların gayrimenkulleri üzerindeki haklarını belgeleyen önemli bir doküman. Hisseli tapu ise hak sahibinin birden çok kişi ile ortak olduğunu belgeliyor. Peki, Hacizli hisseli tapusu olanlar satış yaparken nelere dikkat etmeli?

TOKİ İstanbul kura çekimleri tam gaz! 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sorgulama 2023

TOKİ İstanbul kura çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. 9 günde 14 bin 838 hak sahibi resmen belirlendi! TOKİ İstanbul kura sonuçları sorgulama 2023

2023 TOKİ arsa kura çekilişinde hak kazananlar! TOKİ arsa başvurusu kabul edilenler belli oldu! İşte detaylar!

TOKİ arsa kurasına hak kazanan kişilerin isim listesi açıklandı. İşte merakla beklenen TOKİ arsa kurasında ismi çıkanlar!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni bir destek ödemesi müjdesi! Detaylar belli oldu!

Çiğ süt desteği ödemeleri ile ilgili esaslar belirlendi. Buna göre, destekleme ödemeleri kamu kaynağı olduğu için çiğ süt desteği alacak hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce, haciz-icra, temlik ve benzeri işlemler gerçekleştirilmeyecek.

TOKİ Ankara kuralarıyla bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut TOKİ projeleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2 Ocak tarihinde başlayan Ankara'daki kuralarda bugüne kadar 14 bin 854 hak sahibi belirlendiğini söyledi.

TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 50 bin konutun hak sahipleri belirlendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının ‘İlk Evim İlk iş Yerim’ projesi kapsamında yer alan sosyal konutlar için kura çekimleri hız kesmeden sürüyor. 7 Kasım tarihinde başlayan kuralarda bugüne kadar 23 ilde 50 bin konutun hak sahibi belirlendi.

Kocaeli Cedit Mahallesi'nin yapı stoku yenileniyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen "yerinde" kentsel dönüşüm planlamasıyla 1105 hak sahibinin konutları yeniden inşa ediliyor. 494 konutun tahliyesi tamamlandıktan sonra konutlar için yıkım çalışmaları başladı.

Kırşehir Bağbaşı TOKİ 3. etap projesindeki hak sahiplerinden tepki!

Kırşehir'in Bağbaşı ilçesindeki TOKİ 3. etap projesi kapsamında, seneler geçmesine rağmen bir türlü konutları teslim edilmeyen hak sahipleri duruma tepki gösterdi.

TOKİ Denizli'deki 10 bin 901 konutu hak sahiplerine teslim etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, son 19 yılda Denizli'deki 10 bin 901 konutu hak sahiplerine teslim etti!

Bankada paranız varsa dikkat! Paralarınız devredilecek!

Zaman aşımına uğrayan hesapları kapatmayan kişilerin mevduatları TMSF'ye aktarılıyor. TMSF'nin yaptığı duyuruda, hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak on yıl içinde işlem görmeyen hesaplar zamanaşımına tabii oldukları bildirildi.

toki hak sahibinin ölümü Haberi

toki hak sahibinin ölümü

TOKİ hak sahibinin ölümü!

TOKİ, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan kamu kuruluşu olup; kısıtlı geliri olan kimseler, TOKİ'nin sunmuş olduğu olanaklar ile ev sahibi olabiliyor.


Bir kimsenin TOKİ'den ev sahibi olabilmeleri için; projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.


Ayrıca TOKİ koşulları, gelir grubuna göre farklılık gösteriyor. TOKİ'de alt gelir grubu, yoksul gelir grubu ve alt gelir ile yoksul grupları bulunuyor.


TOKİ'de aranan şartlara uygun bir kimsenin hak sahibi olduğunu ancak, ödeme sürecinde hak sahibinin vefat ettiğini düşünelim. TOKİ hak sahibi ölürse ne olur?


TOKİ hak sahibinin ölümü halinde, TOKİ evin bedelini mirasçılardan talep ediyor. Mirasçılar; bunu kabul etmemesi halinde...