02 / 05 / 2024

TOKİden kentsel dönüşüm atağı

TOKİden kentsel dönüşüm atağı

Kentsel dönüşümde önceliğin deprem kuşakları olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Bu bölgelerde 170 bin 947 konutu dönüştüreceğiz" diye konuştu.

TOKİ ‘kentsel dönüşüm’ ile yeraltı şehrini ortaya çıkardı!

TOKİ, Nevşehir’de kentsel dönüşüm çalışması yaparken yeraltı şehri buldu. TOKİ BaşkanıTuran “Yapıları yıkınca altından yeraltı şehri çıktı. 7 kilometrelik tünel yollarından bahsediliyor. Şimdi bu şehrin turizme kazandırılması çalışması yapıyoruz” dedi.

Tunç Soyer'den kentsel dönüşüm açıklaması: 5 bin 560 birim daha yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, kentsel dönüşüm kapsamında yaptıkları çalışmaları resmi X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte Tunç Soyer'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  "Yüzyılın Dönüşümü İstanbul" programında konuştu ve "Ülkemizin yapı stokunun çoğu riskli" diyerek kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o açıklamaları...

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: Artık önümüzde kimse duramaz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün önemine değindi. Özhaseki açıklamasında "Önümüzde kimse duramaz çok hızlı bir biçimde bu kentsel dönüşüme gireceğiz" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den Kentsel Dönüşüm itirafı: 'Pişman oldum, bu şartlarda dönüşüm olmaz!'

Depreme dirençli kentlerin inşa edilmesi için sürekli yasa çıkarılması konusunda ısrarcı olan Prof. Dr. Naci Görür, pişmanlığını dile getirdi. Kentsel Dönüşüm Yasası için “Keşke söylemeseydik" sözleriyle pişman olduğunu belirtti.

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Rantsal dönüşüm istemiyoruz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye çapında 30 milyon civarında konut, 6 milyon kadar da iş yeri olduğunu ve bunlardan 2 milyonunun bir an önce değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özhaseki, kentsel dönüşüm konusunda açıklama yaparak, “Rantsal dönüşüm istemiyoruz”

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm yasası eleştirilerine yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yapılan eleştirilere yanıt verdi. İşte Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayını işaret etti. İşte detaylar...

Gülmez’den kentsel dönüşüm yapacak müteahhitlere çok önemli uyarı!

Gülsan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülmez, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden birinin de varis davaları olduğunu hatırlatarak, müteahhitlere çok önemli bir uyarıda bulundu.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması!

2021 Yılı Kayseri Yatırımları Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ülke genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında değerlendirme yaptı.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

TOKİden kentsel dönüşüm atağı Haberi

TOKİden kentsel dönüşüm atağı

57 şehirde 107 yerel yönetimle işbirliği içinde 377 kentsel dönüşüm projesi yürüten Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 170 bin 947 konutu dönüştürecek. Doğal afetlerden zarar gören bölgelerde konut, altyapı ve kamu hizmetleri planlama, inşa etme ve yenileme çalışmalarında öncü bir rol üstlendiklerini vurgulayan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, şunları kaydetti: "TOKİ'nin ürettiği tüm konutların yüzde 40'ını kentsel dönüşüm projelerinin oluşturmasını hedefledik. Dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik. Bu bölgelerde 170 bin 947 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. TOKİ, birinci derecede deprem riski bulunan bölgelerde 48 kentsel dönüşüm projesi yürütüyor. Bu alanlarda yıkılması gereken ya da yıkımı gerçekleştirilen toplam 9 bin 294 konut bulunuyor." Dönüşüm kapsamında 29 bin 160 konutun ihalesinin yapıldığını anlatan Turan, "TOKİ, birinci derecede deprem...