03 / 05 / 2024

Toplu konut bölgeleri

Toplu konut bölgeleri

Toplu konut projeleri, önceden belirlenen alanlar üzerinde inşa ediliyor. Peki söz konusu projelerin yapıldığı toplu konut alanlarının tespiti nasıl yapılır? Yanıtı ve konut detayları haberimizde...

Egeşehir Toplu Konut Projesi'yle İzmir'e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL'ye 3+1 konut fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli’de inşa edeceği 546 dairelik toplu konut projesi 2025 yılında tamamlanacak.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Kent Saray İnşaat, Antalya'daki Toplu Konut Projesi'ni büyütüyor! Projeye 351 adet yeni konut eklenecek!

Kent Saray İnşaat, Toplu Konut Projesi kapsamında inşa edeceği yeni konut projesi için harekete geçti. Şirket bu kapsamda projeye 351 adet yeni konut eklenecek. İşte detaylar...

Ataşehir Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir ilçesi, Toplu Konut Alanı Finans Merkezi Doğu Bölgesi H: Serbest Yüksekliklere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Bu ilde yaşayan belediye personeli ve dar gelirlilere toplu konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için uygulamaya aldığı 546 dairelik toplu konut projesinin temeli atıldı.

İBB Sultangazi Toplu Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultangazi'de toplu konut projesi hayata geçirecek. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi nerede inşa edilecek? İşte İBB Sultangazi Toplu Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

İzmir Büyükşehir'den belediye çalışanlarına toplu konut müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan ikinci meclis birleşiminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye ve şirket çalışanları için toplu konut çalışmasına başlayacağı açıklandı.

Emlak Konut GYO Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap'ta inşaat başlıyor!

Emlak Konut GYO projelerinden Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap'ta 547 adet konut ve 5 adet ticari üniteden oluşan toplam 552 adet  bağımsız bölüm için ruhsat alındı.

Çin'de toplu konut bölgelerinde karantina sürecek!

Pekin Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çen Bei yaptığı açıklamada, şehirde toplu konut bölgelerine giriş çıkışların kontrol altında tutulmaya devam edeceğini söyledi.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi 3334 Ada 8 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Antalya Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nin kuraları çekildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Antalya Serik Kocayatak’ta inşa edilen Turizm Çalışanları Toplu Konut Projesi’nde kura çekimi yapıldı.

Murat Kurum'dan Akşehirlilere toplu konut müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilecek Ardıçlı Toplu Konut Projesi imza töreninnde önemli açıklamalarda bulundu.

Toplu konut bölgeleri Haberi

Toplu konut bölgeleri

Toplu konut alanlarının tespiti nasıl yapılır?

Toplu konut projelerinin nereye yapılacağı ile ilgili hükümler, Toplu Konut Kanunu'nda yer alıyor. Peki, toplu konut alanları nasıl tespit edilir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanuna göre toplu konut alanlarının tespiti Valilikler tarafından yapılıyor. Valilikler, toplu konut projeleri için Belediyelerle işbirliği yaparak Büyükşehir Belediyelerinin sınırları içerisinde en az 1000 konutun, diğer Belediye sınırları içerisinde ise en az 400 konutun sığacağı büyüklükte alan belirliyor. Kanun kapsamında yer alan konu ile ilgili hükümler aşağıda sıralanıyor;


Toplu Konut Alanlarının Tespiti ve İnşaata Hazır Hale Getirilmesi

Madde 14- Toplu konut alanları, Belediyelerle işbirliği yapılmak suretiyle Valiliklerce belirlenir. Bu alanlar Büyükşehir Belediyelerinin sınırları içerisinde en az bin (1000) konutun, diğer Belediye sınırları içerisinde ise en az dörtyüz (400) konutun sığacağı büyüklükte ve yerleşme...