27 / 04 / 2024

Torunlar İnşaat projesi

Torunlar İnşaat projesi

Asansör faciasında 10 işçinin hayatını kaybettiği Torun Center İnşaat'ının yapıldığı Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadı arazisine ait tapunun TOKİ tarafından Torunlar İnşaat'a devredildiği ortaya çıktı.

Alphan İnşaat'ın Antalya projesi resmen başlıyor! Kepez'e 336 konut geliyor!

Alphan Taahhüt ve Toprak İnşaat Antalya'daki yeni projesi için düğmeye bastı. Antalya Kepez'de yükselecek olan projede  336 konut, 3 kapıcı dairesi ve 43 dükkân yapılması planlanıyor.

HCB Dinamik İnşaat'ın Ankara projesi resmen başlıyor! Yenimahalle'ye 1.112 yeni konut geliyor.

HCB Dinamik İnşaat'ın başkent Ankara'daki yeni projesi resmen başlıyor. Ankara Yenimahalle'de inşa edilecek olan projede 1.112 konut yer alacak.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Cengiz İnşaat'ın Bodrum projesi için ruhsat verildi! 100 villa ve 184 odalı otel geliyor! 

Cengiz İnşaat'ın Bodrum'da hayata geçireceği 100 villanın ve 184 odalı bir otelin yer alacağı proje için ruhsat verildi. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'de Cedit dönüşüm projesi ihalesi yapıldı!

Kocaeli'nin en büyük dönüşüm projesi olan Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale yapıldı.  368 milyon 28 bin TL ile en düşük teklifi veren  Ali Acar İnşaat ihaleyi kazandı. 

Emlak Konut GYO Fikirtepe dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3464/2-3 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Kuzu Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 8 Aralık tarihinde imza atıldı. 

Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Silivri Belediyesi önderliğinde SİYTAŞ ve Saral İnşaat tarafından hayata geçirilen Varnalı Konutları Kentsel Dönüşüm Projesi için temel atma töreni gerçekleşti. 

Emlak Konut GYO Güngören kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen  İstanbul Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Egemen İnş. ve Tic. A.Ş. - İmaj Altyapı Üst Yapı San ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı ile imzalandı.

Emlak Konut GYO Fikirtepe kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 3468/1 Parsel İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, yüklenici Kibritçi İnş. Taah. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile imzalandı. 

Emlak Konut GYO  Zonguldak Ontemmuz kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Emlak Konut GYO tarafından Zonguldak Ontemmuz Kentsel Dönüşüm Projesi İnşaatı İşi' nin sözleşmesi, Yüklenici HB Grup İnşaat ile imzalandı. Sözleşme bedeli 71 milyon 561 bin TL olarak belirlendi. 

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Sedat Kılınç İnşaat Kayseri'de 2 yılda 3 dönüşüm projesi tamamladı!

Sedat Kılınç İnşaat, iki yıllık sürede Kayseri'de Ahi Evran, Kılınçbey ve Balcıoğlu kentsel dönüşüm projelerinde yaklaşık 72 milyon TL'lik bir maliyetle 239 konutu teslim etti.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

Torunlar İnşaat projesi Haberi

Torunlar İnşaat projesi

Proje kamu ortaklığı olmaktan çıkınca Torunlar yeni ruhsat için Şişli Belediyesine başvuruda bulundu. Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Yaklaşık üç ay oldu ekiplerimizin incelemeleri sürüyor, bir yandan da inşaat devam ediyor, inceleme sonunda sıkıntı çıkmazsa ruhsatı yenileyeceğiz. Ayrıca iskân başvurulannı da değerlendireceğiz, inşaatla ilgili hukuki bir sorun yok" dedi. 


10 işçi ölmüştü! 

Torun Center'da geçen yılın eylül ayında asansör düşmüş ve 10 işçi hayatını kaybetmişti. Savcılık, bu faciayla ilgili soruşturmada, inşaat firmasının sahibi Aziz Torun ile Mehmet Torun ve Emre Torun'un da aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararı verirken 25 kişi hakkında ise "10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı. Facia sonrası inşaatın denetiminden kimin sorumlu olduğu ve tapunun kime ait olduğu konuları tartışma yaratmıştı. 


Türkiye'de...