01 / 10 / 2024

Trafikte şikayet etmek

Trafikte şikayet etmek

Emniyetin hazırladığı tasarıya göre her vatandaş trafik polisi olacak. Cep telefonu ya da kamera ile kural ihlali yapan sürücüleri kayda alıp e-posta ile gönderecek. Polis görüntüye göre ceza yazacak...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Kaybedecek zamanımız yok’ diyerek, “Deprem dirençli İstanbul için birlikte hareket etmek zorundayız”  İfadelerini kullandı.

Konut sitelerinde en çok şikayet fahiş aidattan!

Toplu konut alanlarındaki şikayetler çin kurulan WhatsApp ihbar hattına ulaşan vatandaşların, yüzde 39’luk kısmı yüksek aidatlardan, yüzde 32’lik kısmı ise usulsüz yönetimlerden şikayetçi oldu. İşte WhatsApp ihbar hattına gelen o şikayetler...

Kredi çekerken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Merkez Bankası'nın enflasyon ile mücadelesi kapsamında gerçekleştirdiği faizlerin yükseltilmesi, kredilerin maliyetlerini de yukarı çekmiş durumda. Bu kapsamda, kredi çekerken nelere dikkat etmek gerekiyor? 

Selen Görgüzel'den ev sahibi için Adalet Bakanlığı'na çağrı: Elektriğimi kesti, evime polis yolladı! Şikayetçiyim!

Oyuncu Hamdi Alkan'ın eski eşi olan şarkıcı Selen Görgüzel, sosyal medya hesabından bakanlıkları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda ev sahibinden şikayetçi olduğunu belirtti. İşte detaylar... 

Trafik cezalarında yeni dönem! Trafikte telefon ile konuşma cezası ne kadar oldu?

Vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attığı için araç kullanırken telefonla konuşmak yasak. Bu yasağı çiğneyenlere 73/c cezası uygulanıyor ve trafikte telefonla konuşma cezası 2024 ne kadar? 

Üniverite öğrencileri de kiralardan şikayetçi: Burs ücretleri kiraya bile yetmiyor!

Üniversite öğrencileri de ekonomik krizi derinden yaşıyor. Öğrenciler hem yüksek kira bedellerinden hem de yetersiz miktardaki burslardan şikayetçi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Merkez Bankası kuru kontrol etmek için iki ayda 10 milyar dolardan fazla sattı

Dolarda yükseliş sürerken, ünlü ekonomist Hakan Kara Merkez Bankası’nın sene başından bu yana kuru kontrol etmek için 10 milyar dolardan fazla sattığı söyledi.  Bu açıklamanın ardından seçimden sonra dolar kuru ile ilgili tahminler geldi.

Emeklilikte rahat etmek için 10 sene bunu yapın! Uzmanından BES tüyoları..

​​​​​​​Milyonlarca emekli maaşlarının azlığından, aldıkları aylıklarda geçinememekten şikayetçi. Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, X sosyal medya yaptığı paylaşımda, emeklilikte rahat etmek isteyenlere BES'i tavsiye etti. BES'te kazanmanın tüyolarını verdi.

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi? Prof. Dr. Şamil Şen bir bir açıkladı! 

ABD’de bir üniversitede yapılan araştırmada, geliştirilen yapay zeka teknolojisinin depremleri gerçekleşmeden neredeyse 1 hafta önce öngördüğü ileri sürüldü. Peki büyük İstanbul depremini tahmin etmek için yapay zeka kullanılabilir mi?

Kiraya yüksek oranda zam yapan ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahipleri eğer kiraya çok fazla zam yaparlarsa bu durumda kiracılarda zor durumda kalıyorlar. bu şekilde bir sorun yaşayan kiracılar ise ev sahibini nereye şikayet edebilecekleri de merak konusu. İşte ayrıntılar...

Trafikte şikayet etmek Haberi

Trafikte şikayet etmek

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik terörüne karşı ilginç bir yöntem önerdi. Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıya gönüllü tüm vatandaşların fahri trafik müfettişleri gibi çalışmasına olanak verecek bir madde eklendi.


CEP TELEFONUYLA ÇEK GÖNDER


Tasarı Meclis'ten geçerse elinde kameralı cep telefonu bulunan herkes trafik casusluğu yapabilecek. Vatandaş aşırı hız, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri, yasak park, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hatalı sollama, araçtan sigara izmariti, çöp atma gibi eylemleri ya fotoğraflayarak tespit edecek ya da videoya çekecek.


Vatandaşlardan gelen fotoğraf ya da videoların nasıl inceleneceği kanun sonrası çıkartılacak yönetmelikle belirlenecek. 81 il emniyetinde özel inceleme birimleri kurulacak. Sürücülerin kural ihlali tespitine ilişkin görüntüleri bu birimlerce incelenecek.


PLAKA GÖRÜNME ŞARTI


Fotoğraf ya da video görüntülerinde kural ihlali yapan araçların plakasının net biçimde görünmesi şartı...