06 / 05 / 2024

Trink Kira sistemi

Trink Kira sistemi

Herhangi bir sebeple kiranın ödenememesi durumunda mülk sahiplerinin haklarını koruyan kira sigortası Türkiye'de aktif olarak kullanılmaya başlayalı bir yıl oldu. 

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Kira sözleşmesinde e-kontrat sistemiyle bölgedeki kiralık evler haritalandırılacak! İşte sistemin faydaları...

Artık kira sözleşmeleri de e-kontrat şeklinde yapılabilecek. İşte kirada e-kontrat sistemi ile ilgili detaylar...

MülkPay Sistemi ile gayrimenkule erişim kolaylaşacak!

İnşaat sektörünün İzmir’deki güçlü temsilcileri arasında yer alan Sirius Yapı, Türkiye'de ilk defa hayata geçirdiği paylaşımlı mülkiyet sistemi MülkPay ile kira garantili, tapulu ve uygun fiyatlı konut yatırımı imkanı sunuyor.

36 bin kira anlaşmazlığı arabulucuda çözüme kavuştu!

1 Eylül’den itibaren başlatılan arabulucu sistemi ile 36 bin kira anlaşmazlığı çözüldü. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinden gelen soru ve eleştirileri cevapladı.

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Kira krizine yeni formül! "Farklı davalar açılıyor"

Yakın zamanda kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemi devreye alınacak. Peki arabulucu formülü ev sahibi ve kiracı sorununu çözmeye yetecek mi? İşte cevabı...

İsveç hukukundan emsal karar: Uzaktan çalışan işçiye kira desteği!

Geçtiğimiz günlerde İsviçre'de uzaktan çalışma sistemi ile ilgili emsal bir karar alındı. Mahkeme sonucunda alınan karara göre; iş yeri evden çalışan işçisine bir miktar kira desteğinde bulunacak. 

Hazineden 520 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca 519 milyon 650 bin liralık kira sertifikası ihracı tamamlandı. Satış tutarları bilgisi bugün Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi aracılığıyla gönderilebilecek. 

AVM'lere ciro üzerinden kira sistemi getirilsin!

Eski milletvekillerinden Prof. Dr. Aydın Ayaydın, AVM'lerin açılmasına ve kira sorununa ilişkin konuştu. Ayaydın, AVM'lere ciro üzerinden kira sistemi getirilmesi gerektiğini belirtti...

Hazineden 2,9 milyar liralık kira sertifikası ihracı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2 milyar 925 milyon 980 bin liralık kira sertifikası ihraç etti. Kira sertifikası alacak bankalara satış tutarları bilgisinin Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi ile verileceği açıklandı.

Kira ücretinin yüzde 50'si kadar kira desteği geliyor!

Resmi Gazete'nin bugün sayısında "lisanslı depoculuk sistemi" ile ilgili bir karar yayımlandı. Yayımlanan karar kapsamında kira desteği de yer aldı.

Nef Çekmeköy satılık dükkan!

Nef imzası ile hayata geçirilen Nef Çekmeköy projesindeki dükkanlar 2 Mart'ta satışa çıkacak. Projede ayrıca garantili kira sistemi ile fırsatlar sunuluyor...

VakıfBank'tan Kiram Güvende Sistemi!

VakıfBank, hizmet yelpazesini genişletti. Ev sahiplerine kira tahsil garantisi verecek ve kiracılara finansal destek sağlayacak banka, Kiram Güvende Sistemi’ni başlattı.

Trink Kira sistemi Haberi

Trink Kira sistemi

Ray Sigorta'nın hayata geçirdiği Trink kira sigortasının satış organizasyonunu üstlenen Kuzey Sigorta’nın Genel Müdürü Derya Gülgeç, mülk sahiplerinin kira gelirlerini ödenmeme riskini güvence altına alan Trink kira sigortasının bir yılını doldurduğunu açıkladı. Kiraların sigortalanmasının gelişmiş ülkelerde yaygın olduğunu dile getiren Gülgeç, şunları aktardı; 

"Ray Sigorta'nın piyasaya sürmüş olduğu hem yeni kiralamalarda hem de mevcut kiracılı mülklerde uygulanabilen, başta kiracının kirasını ödememesi durumunda devreye giren ve herhangi bir sebeple mülk sahipleri tarafından tahsil edilemeyen aylık kira tutarlarını mülk sahiplerinin hesaplarına tam olarak yatıran Trink kira sigortası ayrıca yine aidat, doğalgaz, elektrik, su gibi kiracı tarafından ödenmeyen ve mülk sahibine terettüp eden (düşen) tüm tutarları güvence altına alıyor."

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Gülgeç, ticari ya da mesken ayrımında bulunulmayan,...