28 / 04 / 2024

TÜBİTAK projeleri

TÜBİTAK projeleri

Türkiye ’nin güneş enerjisi potansiyelini dikkate alan ve bu alandaki teknolojik dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen TÜBİTAK, ‘Yüksek Verimli Fotovoltaik Hücrelerin Geliştirilmesi’ için girişimcilere çağrıda bulundu.

TÜBİTAK'tan İznik çinisine nano dokunuş!

TÜBİTAK, Osmanlı mimarisinin ve geleneksel el sanatlarının en önemli unsurlarından İznik çinilerini, bin yıllık lüster tekniği ile nanoteknoloji kullanarak, daha parlak ve canlı hale getirdi.

TÜBİTAK lastikleri ekonomiye kazandıran tesisi destekledi!

TÜBİTAK desteği ile çevreye çok ciddi zararları olan ve her yıl milyonlarca tonu çöpe giden atık lastikleri ekonomiye geri kazandıran yeni bir tesis faaliyete geçti.

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

TÜBİTAK'a sunulan deprem raporunda korkutan sonuç: Binalarda etriye demirleri eksik..

6 Şubat depremlerinden sonra 6 inşaat mühendisi akademisyen Hatay'a giderek yıkılan ve hasar alan yaklaşık 200 binayı inceledi. İnceleme sonuçlarını TÜBİTAK'a gönderen mühendislerin açıklamaları ihmalsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Devlet memuru olmak isteyenlere müjde: 3 kamu kuruluşuna 1360 personel alınacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunda görev yapmak üzere 1360 kişi istihdam edilecek. İlan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Bakan Kacır'dan TÜBİTAK bursu müjdesi: Aylık 90 bin liraya yükseltildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK bursunun 46 bin 310 liradan 90 bin liraya yükselttiklerini açıkladı. İşte detaylar...

TÜBİTAK personel alımı yapıyor! Başvuru ayrıntıları tek tek paylaşıldı! İşte personel alımına ilişkin merak edilenler...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı, 214 kısmi süreli personel alacağını açıkladı. Peki, TÜBİTAK kısmi personel alımı için başvurular ne zaman sona erecek? TÜBİTAK iş başvurusu nasıl yapılacak?

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Bakan duyurdu! Burs alanlara müjde, zam geldi! 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK burslarının, 2023 yılında ikinci kez arttırıldığını belirtti. İşte yeni ödemeler, başvuru şartları ve tarihi...

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

TÜBİTAK 367 personel alacak! Üstelik KPSS şartı yok! Son başvuru tarihi 17 Nisan! 

Kendisini TÜBİTAK bünyesinden istihdam etmek isteyen vatandaşlar için, KPSS şartı olmadan TÜBİTAK çeşitli kademelerde istihdam edilmek üzere 367 araştırma görevlisi alacak. 

TÜBİTAK 273 personel alacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! Son başvuru tarihi 17 Nisan! 

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TÜBİTAK çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere 273 araştırma görevlisi alacak. 

Sevgililer gününe özel indirim başladı! Aradığınız tüm takılar burada! Gülaylar altın 31 Ocak 2023 fiyat listesi

Sevgililer gününe özel Gülaylar altında büyük kampanya başladı. Aradığınız tüm takıların hepsi burada. İşte Gülaylar altın 31 Ocak 2023 fiyat listesi.

Gülaylar altında haftanın fırsatları! Tüm takılarda yüzde 55 indirim! Gülaylar altın 10 Kasım 2022 fiyat listesi

Gülaylar altında haftanın fırsat ürünleri belli oldu. Kolyeden küpeye, yüzükten bilekliğe kadar aradığınız tüm takı modelleri çok uygun fiyata satılıyor. Peki Gülaylar altın yüzük, kolye, bileklik fiyatları ne kadar? İşte Gülaylar altın 10 Kasım 2022 fiyat listesi.

TÜBİTAK projeleri Haberi

TÜBİTAK projeleri


TÜBİTAK, yüksek verimlilikte ve düşük maliyetli güneş enerjisi hücre ve modüllerin geliştirilmesi, Türkiye’nin bu alandaki rekabet gücünün yükseltilmesine yönelik projeleri destekleyecek. TÜBİTAK, beklentileri karşılayan projelerden küçük ölçeklilere 500 bin, orta ölçeklilere 1 milyon, büyük ölçeklilere de 2.5 milyon liraya kadar destek verecek. 


Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyelini dikkate alan ve bu alandaki teknolojik dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen TÜBİTAK, Enerji Verimliliği Çağrı Programı kapsamında ‘Yüksek Verimli Fotovoltaik Hücrelerin Geliştirilmesi’ için girişimcilere çağrıda bulundu. 


TÜBİTAK, beklentileri karşılayan projelerden küçük ölçeklilere 500 bin, orta ölçeklilere 1 milyon, büyük ölçeklilere de 2.5 milyon liraya kadar destek verecek. Fotovoltaik (PV) hücre üretimi, yenilik ve geliştirme faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettiği rekabetçi bir alan olarak dikkati çekiyor. Bu alanda verimlilik artışı ve maliyetin düşürülmesine yönelik çalışmalar son...