03 / 05 / 2024

tüketici haklarının korunması

tüketici haklarının korunması

Tüketici haklarını yeniden düzenleyen, Tüketiciyi Koruma Kanunu Tasarısı, TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi...

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

Tüketici güven endeksine göre konut satın alabilme ihtimali resmen dibi gördü!

Makroekonomik gidişatı etkileyen psikolojik etkenlerin başında yer alan tüketici güvenindeki artış, ekim ayında da sürdü. Güvenin ölçümünde esas alınan alt endekslerin neredeyse hepsinde artış meydana gelirken, gelecek bir yılda konut satın alma beklentisi ise düşüş gösterdi.

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Tüketici hakem heyetlerine başvuru parasal sınırı 66 bin lira oldu!

Tüketici Hakem Heyetlerine başvuruda parasal sınır arttırıldı. Önümüzdeki seneden itibaren değeri 66 bin liranın altında olan uyuşmazlıklarda, il veya ilçe tüketici hakem heyetleri görev alacak.

ABD'de tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güveni 4 ayın en düşük seviyesine düştü. İşte ayrıntılar...

Tüketici haklarında yeni düzenleme 1 Ekim’de geliyor! Tüketicinin hakları genişliyor!

Yeni tüketici düzenlemesinin 2 gün sonra yürürlüğe girmesiyle kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara ve satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar pek çok konuda yeni bir dönem başlayacak.

Devre tatil sözleşmeleri resmen yeniden düzenlendi! Tüketici korumasının kapsamı genişledi! 

Ticaret Bakanlığı, devre tatil sektöründe faaliyette bulunan şirketlerin uymak zorunda oldukları kurallarda güncellemeye gitti ve hizmet satın alan tüketiciler için sunulan koruma kapsamını da genişletti. İşte tüm ayrıntılar...

Süper Lig'in canlı yayın haklarını alan televizyon kuruluşu belli oldu! Abonelik ücreti ne kadar olacak?

Süper Toto Süper Lig'in yılan hikayesine dönen canlı yayın haklarını kimin kazandığı konusu sonunda netlik kazandı. Daha önce Saran Group'un ihaleyi kazandığı açıklanmış süreç sürüncemede kalmıştı. Süper Lig'in yayın haklarını Katar şirketi beIN Medya'nın aldığı açıklandı.

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ekonomide atılacak yeni adımlar doğrultusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tüketici kredilerinde vadelerine yönelik yeni karar aldı. Peki, İhtiyaç kredi vadesi kaç ay oldu? İşte detaylar...

Tüketici hakem heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

Tüketici hakem heyetine müracaat etmek isteyen kimseler başvurularda önem teşkil eden parasal sınırı araştırıyor. Peki, Tüketici Hakem Heyeti başvuru sınırı 2022 ne kadar?

a101 ve BİM'de indirimli ısıtıcı fırsatları! İşte 149 TL'den başlayan ısıtıcıların fiyat listesi...

a101 ve BİM indirimli ürünlerini müşteri memnuniyetine sunmaya devam ediyor. Bu hafta iki markette de ısıtıcılar uygun fiyata tüketici ile buluşuyor. İşte 149 TL'den başlayan ısıtıcıların fiyat listesi...

Ev alacaklar dikkat! Tazminat ödeyebilirsiniz! 

Konut sektörü son zamanlarda  alıcı ve satıcıların kararsızlıkları ile gündeme geliyor. Konusunda uzman kişiler bu durumda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Peki Satış iptalinde tüketici hakları nelerdir? İşte satış iptalinde tüketici haklarının yanıtı...

Tüketici Konfederasyonu, elektrik zamlarının iptali için dava açtı!

Tüketici Konfederasyonu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 1 Ocak 2022 itibarıyla yüzde 50 ila yüzde 12 aralığında yapılan elektrik zamlarının iptali için yargı yoluna başvurdu.

tüketici haklarının korunması Haberi

tüketici haklarının korunması


Tüketici haklarını yeniden düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Sanayi Komisyonu'nda kabul edildi.


Tasarı  tüketici kredileri ve kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri, reklamlar gibi bir çok alanda, tüketici haklarını ve kanuna uymayanlar hakında uygulanacak yaptırımları düzenliyor.


Tasarıyla, bankalara, üyelik aidatı olmayan kredi kartı imkanı da sunma zorunluluğu...