14 / 05 / 2024

tunceli munzur otelleri

tunceli munzur otelleri

Terör yüzünden ciddi zarar gören Güneydoğu turizmi, çözüm süreciyle yeniden atağa kalkıyor. Aralarında Hilton ve Dedeman’ın da bulunduğu pek çok yatırımcı bölgede otel yarışına girdi. Mardin’e son bir yılda 50 butik açıldı....

Munzur Üniversitesi'nin ikinci etap inşaatı gelecek yıl tamamlanacak!

Tunceli'de 2008 yılında kurulduktan sonra öğrenci almaya başlayan ve 200 milyon liralık bütçe ayrılan Munzur Üniversitesinde, ikinci etap inşaat projelerinin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.

Munzur Vadisi'ndeki yapılaşmanın önünü açan projelere tepki!

Tunceli Barosu Başkanı Av. Kenan Çetin, Tunceli Munzur Vadisi'nde doğayı talan eden ve yapılaşmanın önünü açın projelerden vazgeçilmesi için çağrı yaptı. Çetin, Munzur'daki yapılaşmalara razı olmadıklarını belirtti...

Tunceli Pülümür'e 5 milyonluk otel yatırımı!

Merkezi Tunceli’de bulunan ve orta ölçekli 240 esnafın ortak olduğu Munzur Su’nun kurucusu Haydar Kaya, Pülümür bölgesine 5 milyon liralık otel yatırımı yapılmasının planlandığını söyledi.

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu!

Munzur Vadisi için alınan acele kamulaştırma kararı durduruldu. Tunceli Barosu, durdurma kararı ile ilgili basın toplantısı düzenleyerek kararı ve gerekçelerini kamuoyu ile paylaştı...

Tunceli Munzur Üniversitesi 2025'te tamamlanacak!

Tunceli'de 9 yıl önce kurulan ve 136 milyon lira kaynak ayrılan, ikinci etabının tamamlanmasıyla yaklaşık 150 bin metrekare kapalı alana sahip olacak Munzur Üniversitesi'nin Tunceli'nin çehresini değiştirmesi planlanıyor. 

Tunceli Munzur Vadisi'ne 26 tane HES yapılacak!

Tunceli halkı tarafından kutsal olarak görülen Munzur Vadisi üzerine yapılmak istenen 26 HES projesinin 5’i faaliyete girdi. Bölge halkı HES ve siyanürlü altın arama projeleriyle 60 köyün sular altında kalarak yok olacağı belirtiliyor.

Tunceli Munzur ve Pülümür vadilerine işletme mi açılacak?

Tuncellilerin öneme verdiği Munzur ve Pülümür vadilerine işletmeler açılması ve paralı hale getirilmesi tepkilere neden oldu. Bölge vatandaşı: “Biz Dersim’in çocuklarıyız. Bir yandan doğa ve insan sevgisiyle büyüyen bir yandan da yaşadığımız dönemin bize dayattığı göçler içinde bırakıldık.'' dedi.

Tunceli'ne çağdaş imar planı!

Tunceli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, DSİ Bölge Müdürlüğü heyetiyle bir araya gelerek, ‘Munzur Nehri Park ve Yeşil Alan’ proje tanım toplantısı gerçekleştirdi. Kentin gelecek 40 yılını belirleyecek çağdaş, kriterlere dikkat eden bir imar planı kazandırmayı hedefledikleri belirtildi.

Tunceli Ovacık Munzur Su Fabrikası kapatıldı!

TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde 2005 yılında 240 işadamının bir araya gelerek kurduğu Munzur Su Fabrikası, 45 işçisinin bir ay önce başlattığı iş bırakma eylemi nedeniyle süresiz olarak üretime ara vermesinin ardından kapatıldı.

Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap TOKİ kura çekilişi nerede?

Kura çekilişi bugün gerçekleşecek olan TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap'ta 100 adet konut kurayla satılıyor. Peki Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap toki kura çekilişi nerede?

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kura çekilişi bugün!

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kura çekilişi bugün. Toplam 100 adet konutun kura ile satışa sunulduğu projenin kura çekimi Belediye Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kurası nerede yapılacak?

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap'ta 100 adet konutu kura yöntemiyle satışa sunuyor. Peki TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kurası nerede yapılacak?

TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kura çekimi ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Tunceli Mazgirt – Akpazar Belediyesi işbirliğinde 100 adet konut kurayla satışa sunuluyor. Peki TOKİ Tunceli Mazgirt Akpazar Belediyesi 2. Etap kura çekimi ne zaman?

tunceli munzur otelleri Haberi

tunceli munzur otelleri


Hükümet’in çözüm süreci Güneydoğu turizmine yaradı. Güvenilir yatırım iklimini gören iş adamları Güneydoğu’ya otel yapmak için sıraya girdi. Son bir yılda Mardin’de 50 yeni butik otel açılırken, Diyarbakır’da da dev markalar yatırıma soyundu. Hilton ve Dedeman Grubu ilde otel inşa etmeye başlarken küçük yatırımcılar da butik projelerle başvurularda bulunuyor. Yılda 600 bin turisti ağırlayan Şanlıurfa ise bölgeye akın eden Arap turistlere hizmet vermek için Atatürk Barajı kenarına bir otel inşa etmeyi planlıyor. 


MARDİN’DE BİR YIL İÇİNDE 50 OTEL AÇILDI


Çözüm sürecinin katkı sağladığı illerin başında Mardin geliyor. Güvenilir yatırım ortamını hisseden yatırımcılar son bir yılda bölgeye 50 yeni butik otel açtılar. Turizm sektöründe güvenliğin çok önemli olduğunu ifade eden Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı,“Çözüm sürecinin başlatıldığı 1...