10 / 05 / 2024

TÜRGEV ingiltere

TÜRGEV ingiltere

TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, geçen yıl ABD’de TÜRGEV Foundation’ı kurduklarını hatırlatarak, İngiltere ve Almanya’da da eğitim kurumları açmak için harekete geçtiklerini açıkladı.

İngiltere'de konut fiyatları tarihi seviyelere yaklaştı!

Online emlak portalı Rightmove tarafından açıklanan resmi verilere göre İngiltere'de konut fiyatları, aylık yüzde 1,1 ya da 4.207 pound artış göstererek 372.324 GBP'ye yükseldi ve tarihi seviyelere yaklaştı.

Türklerin dövizle kirada rotası İngiltere, Dubai, Miami oldu!

Yurt dışı emlak yatırımları gündemden düşmezken, Vesta Global Kurucu Ortağı Armağan Akyüz Türk vatandaşların yurt dışında gayrimenkul yatırım talebinin arttığını belirterek, İngiltere, Dubai, Miami'nin önde geldiğini söyledi.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Gayrimenkulde İngiltere Türklerin gözde mekanı! 

İngiltere’de en çok gayrimenkul satın alan yabancılar arasında Türkiye ilk beşte yer alıyor. İngiltere’de yabancılara satılan taşınmazların yüzde 10’u Türkler tarafından alındı.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

İngiltere'de Türkler 300 bin sterlinden başlayan yatırımlar yapıyor! Hangi Türk yatırımcılar İngiltere'den konut alıyor?

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul yatırım ve yönetim danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türk yatırımcının başta Londra olacak şekilde 300 bin sterlinden başlayıp 5 milyon sterlinin üzerinde yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. 

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

TÜRGEV ingiltere Haberi

TÜRGEV ingiltere

Ülke genelinde açtığı yurtlarla eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı hedefleyen Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), hedef büyüttü. TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, öncelikle Amerika, İngiltere ve Almanya'da eğitim kurumları açacaklarını açıkladı. Amerika'da geçtiğimiz sene TÜRGEV Foundation'ı kurduklarını hatırlatan Akalın, "Şimdi çok yakın bir zamanda bu sene de öğrenci alacak şekilde İngiltere'de yapılanmamızı gerçekleştireceğiz. Eğer yetişirse Almanya yapılanmamızı da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


BİR SONRAKİ ADIM ORTADOĞU

Avrupa ve ABD'de çalışmalarının her geçen gün hız kazandığını belirten Akalın, "Ortadoğu ile ilgili bir planlamamız olmadı. Ama doğrusu çok arzu ettiğimiz bir coğrafya ama adım adım projelerimizi gerçekleştirebiliyoruz." diye konuştu.


ULUSLARARASI ÜNİVERSİTE YOLDA

Geçtiğimiz günlerde yasal izinleri tamamlanan TÜRGEV'in İbni Haldun Üniversitesi ile ilgili beklentilerini anlatan Akalın sözlerine şöyle devam etti: "İbni Haldun Üniversitemiz basında...