05 / 05 / 2024

turistlere özel düzenlemeler

turistlere özel düzenlemeler

Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen yıl artarken bu kesime yönelik hizmetler de hızla çeşitleniyor. VIP araba kiralamada Ortadoğulu turistlerin talebi yüzde 70 yükselirken, outlet AVM'ler artık Arapça kitapçık bastırıyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergiler! Yeni düzenlemeler yolda!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren düzenlemeler geliyor. Çalışma hayatını sil baştan değiştireceği düzenlemeler Kıdem tazminatı, mesai saatleri ve vergileri kapsıyor.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması: Yeni düzenlemeler geliyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulamalarında yeni düzenlemeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

SGK yaş gün prim tablosunda yeni düzenlemeler: 3600-5100-7200 prim hesabında şartlar değişiyor

Son dönemde emeklilik süreçleriyle ilgili önemli düzenlemeler ve değişiklikler gündemde. Emeklilik tablosu, çalışanlara geleceğe dair daha iyi planlar yapmalarına yardımcı olan bir sistemdir. Bu tablo gerekli prim gün sayıları sigortalılık süreleri ve yaş şartları gibi faktörleri kapsar.

İkinci el otomobil fiyatlarında yüzde 40 düşüş bekleniyor: Yeni düzenlemeler tüm dengeleri değiştirdi

Son dönemde oldukça yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesi için adımlar atılmaya başlandı. Yakında ikinci el piyasasında yüzde 40'a varan fiyat indirimlerinin görülmesi bekleniyor. İşte yapılan yeni düzenlemeler ve ikinci el pazarında son durum....

BİM’de ev kadınlara özel dört dörtlük indirimler! Kutulu hurç 65 TL’ye, aspiratör 550 TL’ye, sahan 80 TL’ye düştü!

BİM’in 26 Mayıs tarihinde indirim girecek aktüel ürünler kataloğu müşterilere özel duyurulurken; kutulu hurç 65 TL’ye, aspiratör 550 TL’ye, sahan 80 TL’ye düşecek. İşte BİM fiyat listesi 26 Mayıs 2023 Cuma...

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Yapılandırma paketindeki o detay herkesi umutlandırdı! Hangi borçlar yapılandırılacak?

28 Şubat’ta başlayacak meclis mesaisinde gündemdeki başlıklar arasında borç yapılandırma paketi de var. Yapılandırma paketinde depremzede vatandaşlara özel düzenlemeler de olacak.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

Gayrimenkulde özel matrah ile KDV avantajı sağlayan yandı! 

Son zamanlarda Maliye, gayrimenkul sektörüne yoğunlaşmış durumda. Gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlemeler bitmiyor. Bu düzenlemelerden biri de gayrimenkul satışlarındaki KDV özel matrah uygulaması oldu. İşte ayrıntılar...

Kriptolarda düzenlemeler sektörün önünü açacak!

Kripto para borsasına yönelik düzenlemeler için geri sayım başladı. İlerleyen günlerde hayata geçecek düzenleme ile borsada denetim kolaylaşacak. 

Kripto paralara nasıl düzenlemeler getirilecek?

Kripto para piyasalarında yaşananlar bütün ülkelerin gündemlerinde ilgiyle takip ediliyor. Türkiye genelindeki 5 milyonu aşkın kripto varlık sahibi de, piyasalara ilişkin ülkedeki nasıl düzenlemeler yapılacağını merak ediyor. 

Kapıcılarla ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler nelerdir?'' sorusuna cevap verdi...

turistlere özel düzenlemeler Haberi

turistlere özel düzenlemeler

Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısı her geçen yıl artarken bu kesime yönelik hizmetler de hızla çeşitleniyor. VIP araba kiralamada Ortadoğulu turistlerin talebi yüzde 70 yükselirken, outlet AVM'ler artık Arapça kitapçık bastırıyor. Turistik bölgeler yerine şehre karışmak isteyen Ortadoğulu turistler ikinci el konut piyasasını da canlandırıyor. 


Turizmciler ve perakendeciler, Ortadoğulu turistlerden memnun ancak, "Hepsi çok para harcıyor inanışı doğru değil, Avrupalı turisleri ihmal etmeyelim" diyor. 


Ortadoğu'nun pek çok ülkesinden Türkiye'ye gelen turist sayısı artarken bu gelişmeye paralel alışveriş harcamaları da giderek yükseliyor. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Do' ğan, ilginin artarak devam edeceği görüşünde. Markaların geçtiğimiz yıllarda başlayan Arapça bilen çalışanları istihdam etme stratejilerine bu yü pazarlama da eklendi. Artık mağazalardaki indirimler sadece İngilizce değil, Arapça hatta Rusça duyuruluyor. Doğan, "Önceden...