29 / 04 / 2024

turizm amaçlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak mı

turizm amaçlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak mı

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, turizme katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak için gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak.

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi genel kurulda yasalaştı! Yasada 100 gün detayı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bir kerede 100 günden fazla süreli gerçekleşen kiralamalar kapsam dışında tutuldu.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanun teklifi TBMM'de kabul edildi: Buna uymayanlara 500 bin TL ceza!

TBMM Genel Kurulu tarafından, Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünü oluşturan ilk 16 maddesi kabul edildi. Buna göre bu kurala uymayana 500 bin TL ceza kesilecek.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Turizm amaçlı konut kiralamalarda 100 gün sınırı TBMM gündemine gelecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasında izin belgesi verilmesinden idari yaptırımlara kadar pek çok düzenlemeyi barındıran kanun teklifi gelecek günlerde Meclis'e sunulacak

Turistik amaçlı kiralanan evlere turizmcilerden büyük tepki: Ciddi sıkıntılar çıkıyor...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turistik amaçlı olarak kiralanan evlerin turizm sektörü açısından ciddi sıkıntılar çıkarttığını belirtti.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımların süreleri uzatılıyor!

Kamu taşınmazı üzerinde turizm tesisi veya turizm amaçlı kıyı tesisi gerçekleştirilmek amacıyla yapılan yatırımların süreleri uzatılabilecek..

turizm amaçlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak mı Haberi

turizm amaçlı Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak mı

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, ülke turizmine katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak ve ülkeye daha fazla turist girişine katkı sağlamak için sağlık personeli görevlendirdi. Gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi hizmet verecek.


Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Uzman Dr. Hüsem Hatipoğlu, “Sağlık şartları değerlendirilmekte, geminin vermiş olduğu sağlık bildirimi incelenerek gemiye karaya yanaşma izni verilmektedir. Diğer yandan Türk limanlarına gelen gemiler Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırlamış olduğu Gemi Sağlık Denetimi Rehberleri doğrultusunda ve uluslararası standartlarda denetime tabi tutulmaktadır” diye konuştu.


Gıda güvenliği, su kalitesi, atık kontrolü gibi 13 farklı konuda gerçekleştiriyor. Denetimlerden temiz çıkan gemiye uluslararası geçerli ve 6 ay süreli Gemi Sağlık Sertifikası...