14 / 05 / 2024

türk şirketleri ırak yatırımları

türk şirketleri ırak yatırımları

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

Türk şirketleri Akkuyu’dan 4,3 milyar dolarlık işi üstlendi!

Akkuyu Nükleer A.Ş Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Türk şirketlerinin Akkuyu projesinde şu ana kadar 4,3 milyar dolarlık iş aldığını belirtti.

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

Fortune 500 listesinin zirvesindeki ilk 3 Türk şirketi belli oldu

Fortune 500 Türkiye-2021 Araştırması’nda yer alan şirketlerin toplam net satışları bir önceki yıla göre yüzde 65,7 artarak 3 trilyon 212 milyar liraya çıktı. Fortune 500 Türkiye'nin listesinde ilk 3 sırayı alan Türk şirketleri bakın kimler oldu?

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Yurt dışında öne çıkan Türk inşaat şirketleri belli oldu!

Yurt dışında kurulu en büyük 50 Türk şirketi belli. Peki yurt dışında kurulu en büyük Türk inşaat şirketleri hangileri? İşte o şirketler...

Türk müteahhitlere Madagaskar'dan davet!

Madagaskar, Türk şirketleri büyük fırsat oluşturuyor. Madagaskar Cumhuriyeti, gelecek yıllar içerisinde en az 7 milyar dolarlık yol, hastane, okul, ulaşım, sosyal konutun da içinde yer aldığı altyapı hizmeti gerçekleştirecek.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

Türk müteahhitler Libya'yı yeniden imar edecek! 

Türkiye ve Libya arasında ticari ortaklıklar artıyor. Libya’da Türk şirketleri için 20 milyar dolarlık iş fırsatı bulunurken müteahhitlik işleri için anlaşmalar sağlanacak. 

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, “Üçüncü ülkelerde iş birliği yapabiliriz. Türk inşaat şirketleri, Çin’in ardından dünyada ikinci sırada.” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat sektörü Çin'den sonra ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Endonezya düzenledikleri ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Türk şirketleri, pandemiye rağmen Endonezya'ya yatırım yapma ilgililer. İki ülke arasında özellikle inşaat alanında kamu-özel işbirliği modelini de konuştuk" dedi.

türk şirketleri ırak yatırımları Haberi

türk şirketleri ırak yatırımları

Irak Devleti ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde 2019'da düzenlenecek olan tek Uluslararası  Yapı ve İnşaat ve Altyapı Fuarı IRAQ BUILD’in milli katılım organizatörlüğü Expotim tarafından yapılacak. IRAQ BUILD Fuarı, 11-14 Haziran tarihleri arasında Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleştirilecek.

IRAQ BUILD Fuarının önemini daha da arttıran en önemli gelişme de Irak Ulusal Yatırım Komisyonu’nun, Irak Ulusal Yeniden Yapılanma Konferansında 100 milyar dolara mâl olması beklenen 157 adet projenin listesini yayınlaması oldu. Açıklanan listede; Havalimanı, Metro, Okul, Üniversite, Hastane, Konut, AVM, Tren yolu, Otoyol gibi projeler bulunuyor.

IRAQ BUILD, dünyanın gözünü Irak’ta yapılacak olan proje ve ihalelere çevirmiş olduğu bu zamanlarda, büyük avantaja sahip olan Türk firmalarının, büyük çaplı projelerde pay sahibi olabilmesi için çok bir büyük öneme sahip.

Irak Devlet Erkânı Geçtiğimiz Yıl Fuar...