12 / 05 / 2024

Türk Ytong Başkanı Fethi Hinginar

Türk Ytong Başkanı Fethi Hinginar

Türk Ytong Başkanı Fethi Hinginar, inşaat sektöründe yılın başında yüzde 4.0-5.0 arasında bir büyüme beklentilerinin olduğunu ve sektörün yine yüzde 4.0'e yakın bir büyüme ile kapatacağını açıkladı.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

CHP İl Başkanına ait olduğu ortaya çıkmıştı! Kaçak yapıya 1 milyon 300 bin TL'lik ceza kesildi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun İzmir Narlıdere Sahilevleri’nde mühürlenen kaçak yapısına rekor ceza kesildi. Narlıdere Belediyesi encümeni izinsiz ve ruhsata aykırı işlemler için 1 milyon 300 bin Türk Lirası fatura çıkarttı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

TÜRMOB Başkanı asgari ücret zam tahmininde bulundu! Asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, yapılacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmeler yaptı. İşte haberin detayları...

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı resmen asgari ücrete yapılacak zamda. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek. Kritik süreç öncesi, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, beklentilerini anlattı. İşte detaylar...

Türk-İş'ten asgari ücrete tepki: Hiç olmasın zam da yapmayın!

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete 2024 yılında tek zam yapılmasına sert tepki gösterdi. Atalay, "Hiç olmasın zam da yapmayın" dedi.

Çimento sektöründe yeşil dönüşüm için 2 milyar dolar yatırım gerekli!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik ve TÜRKÇİMENTO Başkan Yardımcısı Nihat Özdemir çimento sektörü ile ilgili son gelişmeleri paylaşarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

TÜRK-İŞ'ten son dakika asgari ücret açıklaması: 2024 maaş zammı görüşmelerinde bir ilk yapılacak!

Asgari ücret 2024 yılı maaş zammı merak edilirken açıklamalar peş peşe geliyor. TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, gelecek yıl geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde ilk kez 4 işçiye yer vereceklerini açıkladı. 

Tüketici Konfederasyonu Başkanı uyardı! Efsane Günler, Black Friday indirim kampanyalarında sahte linklere dikkat!

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu birçok firmanın indirim yaptığı şu günlerde internet sitelerinden alışveriş yapan vatandaşlara gönderilen sahte linklere karşı güvenlik uyarısında bulundu.

Türk Lirası'ndan sıfır atılacak mı? Merkez Bankası Başkanı ilk kez açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verdiği sunum sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

TÜGİAD Başkanı Yıldırım’dan genç nüfus çıkışı: ‘Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli’

TÜGİAD Başkanı Gürkan Yıldırım, Türkiye’nin elinde bulundurduğu genç nüfus avantajına dikkat çekti. Yıldırım, “Avantajı kaybetmeden istihdam politikası üretilmeli” dedi.

Türk Ytong Başkanı Fethi Hinginar Haberi

Türk Ytong Başkanı Fethi Hinginar

Tüm bunlara bağlı olarak inşaat malzemelerine bakıldığında ise sanayi üretiminde yüzde 5.0-6.0 arasında bir büyüme öngördüklerini hatırlatan Hinginar, "Ancak ekonomideki genel yavaşlamaya bağlı olarak sanayide Mİ -fı büyüme yüzde 4.5-5.0 arasında gerçekleşeceğini söyleyebiliriz" dedi. 


2015 yılına da değinen Türk Ytong'un patronu, "Önümüzdeki yılın gerek dünya gerekse Türk ekonomisi için yine zorlu geçeceğini öngörüyoruz. Önümüzdeki yıl inşaat sektöründe yüzde 4.0-4.5 arasında bir büyüme olacağını varsaymaktayız. Türkiye'deki mevcut konut stokunun kalitesi, deprem acısından içinde bulunulan riskli durum ve I ekonomik gelişmelerin tümüne bakınca, Türkiye'de inşaat sektörünün ve inşaat malzemesi sanayisinin uzun yıllar önemli bir potansiyele sahip olacağını söyleyebiliriz'' diye...