16 / 05 / 2024

Türkiye 6ıncı seçildi

Türkiye 6ıncı seçildi

2003 yılında 13.7 milyon kişinin ziyaret ettiği Türkiye deniz-kum-güneş turizmiyle ziyaretçi sayısını 11 yılda 35 milyona taşıyıp dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi haline geldi.

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Peugeot Türkiye, ‘yılın en iyi müşteri markası' seçildi

Peugeot Türkiye, ALFA Awards'ta binek otomobilde yılın en iyi müşteri markası olarak seçildiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları... 

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Reuters'tan Türkiye açıklaması! Seçimler yaklaştıkça...

Londra merkezli Reuters,  tarafından Salı günü yapılan bir ankete göre, Türkiye'de enflasyonun bu yıl resmi tahmininde yüzde 3.8 olması bekleniyor.

2022 yılı sonuçları açıklandı! Dünyanın 4. Türkiye'nin birincisi o seçildi! 

En prestijli natürel sızma zeytinyağı yarışmasına katılan ''Novavera'' bir başarıya imza atarak 4'üncü sırada seçildi. Nova Vera yamalak sarısı zeytinyağı kategorisinde ise 720 puan alarak Türkiye’nin ‘en iyi zeytinyağı’ da ''Novavera'' seçildi.

İşte Tahıl koridoru’nda Türkiye’ye gelen yük miktarı

Türkiye’nin öncülüğünde yapılan ‘tahıl koridoru’ anlaşması kapsamında taşınan yük miktarı açıklanırken, Türkiye’ye gelen tahıl miktarı da belli oldu. Peki Ağustos ayından bu güne limanlarımıza ne kadar tahıl geldi?

Rusya Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşmasını askıya aldı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan son açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü olduğu tahıl koridoru anlaşması askıya alındı. Rusya, bu karara gerekçe olarak ise devam eden savaşı gösterirken "Terör eylemi" vurgusu yaptı.

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

JW Marriott, Türkiye'deki üçüncü otelini SeaPearl'de açıyor!

Dünya genelinde kişiye has lüks kelimesiyle anılan marka JW Marriott, Türkiye'deki üçüncü otelini Ataköy SeaPearl'de açacak.

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgınının etkilerine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6,7 büyüme gösterdi.

Tamer Saka yeniden TÇMB başkanı seçildi! 

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği 62. Genel Kurulu yapıldı. Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, yeni dönemde de görevine devam edecek...

Türkiye 6ıncı seçildi Haberi

Türkiye 6ıncı seçildi

Yeni hedef alternatif turizme odaklanıp daha üst sıralara çıkmak Ylllar yılı daha çok deniz-kumgüneş özellikli güney bölgelerindeki turistik tesislerde turist ağırlayan Türkiye, 30 milyon yabancı ziyaretçi sınırını geçtikten sonra vites yükseltti. Buna göre yeni tesis yatırımları ve alternatif turizm alanlarına ağırlık verilirken, bunun meyveleri kısa zamanda toplanmaya başlandı. 90'lı yıllarda diğer turizm ülkelerine göre çok geç vitrine çıkan Türkiye, aradan geçen 30 yıllık sürede ulaştığı 35 milyonluk turist rakamı ile dünyanın en fazla turist çeken 6'ncı ülkesi haline geldi. Bunun yanı sıra bu turistlerden elde edilen 32 milyar dolarlık gelir de turizmi Türkiye ekonomisinin önemli bir dinamosu olarak ortaya çıkardı. 


2003 YILINDA 13.7 MİLYON TURİST AĞIRLIYORDU

2003 yılında 13.7 milyon yabancı misafiri ağırlayan Türkiye'de geçen yıl bu rakam 33.8 milyona çıktı....