09 / 05 / 2024

türkiye alaköprü barajından kıbrıs geçitköy barajına su

türkiye alaköprü barajından kıbrıs geçitköy barajına su

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'den KKTC' ye 2014 yılında suyun verileceğini belirterek, "Su gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptık" dedi....

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

İŞKUR duyurdu! Türkiye geneli hastane personel alımları başladı! Başvuru şartları belli oldu! Hemen bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yeni ilanlar açıklanmaya başladı. Türkiye genelindeki hastaneler, personel açığını kapatmak için personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli oldu. İşte hastane personel alımı başvuru şartları...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye'nin en eski bankalarından Türk Ticaret Bankası 455 milyon TL'ye devredildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye'nin en eski bankalarından biri olan Türk Ticaret Bankası'nı 455 milyon TL'ye devretti.

2023 Tofaş Şahin Türkiye'de! Üstelik ikinci el fiyatından bile ucuz! 

Kuş serisinin efsanesi Tofaş Şahin'de şaşırtan gelişme..... 2023 modeli üretilen araç Türkiy'ye de geldi. Fiyatı ise ikinci el fiyatından bile ucuz... İşte sıfır km Tofaş Şahin'in Türkiye fiyatı...

Türkiye'ye adeta maden piyangosu vurdu! Sadece o bölgedeki rezerv miktarı herkesin aklını başından aldı!

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip ve enerjiden tarıma kadar birçok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri olarak biliniyor. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları yer aldığı biliyor.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Ziraat, Halk ve Vakıflar bankalarına 111,7 milyar TL’lik destek

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının çekirdek sermayelerinin toplam 111,7 milyar TL artırılması için gerekli çalışmaları tamamladığını paylaştı.

Ramazan pidesine dev zam! Türkiye Fırıncılar Federasyonu’ndan çok konuşulacak açıklama!

Ramazan ayının gelmesine sayılı günler kala insanlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile beraber pide fiyatlarına büyük zam geleceği düşünülüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

türkiye alaköprü barajından kıbrıs geçitköy barajına su Haberi

türkiye alaköprü barajından kıbrıs geçitköy barajına su

KKTC Meclis Başkanı Siber Sibel ile makamında bir araya gelen Eroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Su ve Gıda Güvenliği" konulu  konferansa katılmak ve su projesinin durumunu ele almak için KKTC’ye geldiklerini söyledi.


Projeye ilişkin çalışmaların iyi gittiğini, Alaköprü ve Geçitköy barajlarının zamanında biteceğini, kara hatlarının yapımına devam edildiğini belirten Eroğlu, "Türkiye'den KKTC'ye 2014 yılında su verilecek. Su gelirse beklemesin diye dağıtım ihalesini de yaptık" diye konuştu. 


Eroğlu, suyun Geçitköy Barajı’ndan bir pompayla içme suyu arıtma tesisine verileceğini, burada ana dağıtım sistemleri inşa edileceğini aktararak, aralık ayında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile KKTC’ye geleceklerini ve bunların temellerinin atılacağını söyledi.


Orman ve suya dair iş birliğini ağaçlandırma, erozyon kontrolü gibi konularda Türkiye ve KKTC’deki ilgili bakanlıkların geliştireceği ümidini dile getiren Eroğlu, gelir getirecek birtakım ağaç...