05 / 05 / 2024

türkiye avrupa ankastre fırın ihracatı

türkiye avrupa ankastre fırın ihracatı

Türkiye'nin ankastre fırın ihracatında ilk 5'te yer alan Avrupa ülkelerine yönelik ihracatı, ilk iki ayda geçen yıla göre yüzde 22 artarak 34 milyon dolara yükseldi..

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

Yüksek enflasyon ve maliyet artışları sebebiyle Türkiye’deki konut fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. Eyüp’te 9-15 milyon TL civarında bir daire fiyatına, daha yüksek kira gelirinin elde edileceği İngiltere'de 4.5 milyon TL'nin altında yeni inşa edilmiş bir daire bulunabileceği belirtiliyor.

Türkiye konut fiyatlarıyla Avrupa'da lider!

Türkiye'deki konut fiyatları Avrupa ülkelerini solladı. Ev sahibi olmak gün geçtikçe zorlaşırken ,konut fiyatları Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında uçurum dikkatlerden kaçmıyor. 

En fazla vergiyi Türkler ödüyor! Türkiye, ÖTV ve KDV'de açık ara Avrupa şampiyonu...

Türkiye, Avrupa’da otomobil satın alırken en çok verginin ödendiği ülke olarak kayda geçti. OECD’nin dört farlı araç kategorisi için yaptığı vergisiz ve tüm vergiler dahil rakamları karşılaştırıldığında her alanda Türkiye açık ara önde bulunduğu açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

‘Türkiye’de konut fiyatı Avrupa’yla yarışıyor!’

Konut fiyatlarına ve yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, Budapeşte’de 450 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyledi. Yücel, Türkiye’deki konut fiyatlarının Avrupa’yla yarıştığını vurguladı.

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı! Türkiye’den de 19 şirket Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde!

 Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı. Listede Türkiye merkezli ve Türkiye’de faaliyet gösteren çok uluslu 19 organizasyonun da yer aldığı bildirildi.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Nissan/ Ghanem: Türkiye otomotivde Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem, Türkiye'nin Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olarak İspanya’yı geçebileceğini belirtti. İşte detaylar...

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu! Fiyatlar nasıl düşer? 

Türkiye, Avrupa’da konut ve kira fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. Peki satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşer? 

türkiye avrupa ankastre fırın ihracatı Haberi

türkiye avrupa ankastre fırın ihracatı


Beyaz eşya sektörünün en önemli dış pazarı konumunda bulunan Avrupa'ya yönelik ankastre fırın ihracatı hız kesmeden devam ediyor.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenilen bilgilere göre, Türkiye'nin toplam ankastre fırın ihracatı bu yılın ocak-şubat döneminde geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 22 artarak 34 milyon dolara yükseldi.


İhracatın yaklaşık yüzde 71'i Avrupa'nın 5 önemli ülkesine yapılırken, söz konusu ülkelere ihracattaki yüksek oranlı artış dikkati çekti.


Buna göre, en fazla ihracat yapılan İngiltere'ye yönelik dış satım bu yılın 2 ayında 2013 yılının aynı dönemine oranla yüzde 36 artarak 7,3 milyon dolara çıktı.


Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasında en hızlı ihracat artışı ise İspanya'da yaşandı. Bu ülkeye ihracat şubat sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 61 artış göstererek 1,6 milyon dolara yükseldi.


Aynı dönemde Fransa'ya yönelik ihracat...