08 / 08 / 2024

türkiye borsası

türkiye borsası

İSTANBUL Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul için hazırladığı 1995 bazlı ücretliler geçinme endeksine göre; İstanbul’da perakende fiyatlar Mart’ta yüzde 0.99, toptan fiyatlar yüzde 1.42 arttı.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer Türkiye'de!

Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye'ye iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul'a getirildi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yarın Türkiye'ye getirilecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Arnavutluk'un Türkiye'ye iadesine karar verdiği kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, yarın Türkiye'ye getiriliyor.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesine onay verildi!

Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karara onay verdi.

Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor..

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, sahip olduğu potansiyeli dikkate alarak Türkiye'deki faaliyet ve yatırımlarını artırmayı hedefliyor. Ülkemizde blok zincir ekosistemini daha iyi anlatabilmek için gayret ettiklerini bildiren Binance, Türkiye’ye yoğunlaşıyor. İşte haberin devamı…

Yeni kripto borsası Türkiye'de faaliyete başladı!

Çinli spot işlem borsası Gate io, Türkiye’de resmi olarak faaliyetlerine başlamış durumda. 190'dan fazla ülkede 10 milyon kullanıcıya hizmet veren Gate io, Türkiye’deki yatırım ve ofisini bu yıl itibarıyla büyütmeyi amaçlayacak.

Elektrik Avrupa’yı vurdu! Türkiye’de de elektrik zammı gelir mi?

Avrupa’daki elektrik fiyatlarının ortalaması olarak ele alınan Almanya elektrik fiyatları Epex spot borsasındaki aylık verilere kıyasla yüzde 23 artarak 385 euro seviyesinden işlem gördü. Avrupa’daki zammın Türkiye’yi etkileyeceği ya da ne kadar etkileyeceği ise bilinmiyor.

Global kripto para borsası KuCoin Türkiye’de faaliyete başladı

Kripto para sektörünün önde gelen borsalarından KuCoin, resmi olarak Türkiye faaliyetlerine başladı. Global kripto para borsası uzun süredir Türkiye’de aktif olarak hizmet sunuyordu.

Kripto para borsası KuCoin Türkiye’ye adım attı!

Kripto para piyasasının önde gelen borsalarından KuCoin, resmi olarak Türkiye faaliyetlerine başladı. Dünyanın 5. büyük spot işlem borsası olan KuCoin, 207 ülkeden 10 milyon kullanıcıya hizmet veriyor. 

Türkiye'deki kripto para platformu ile ilgili dolandırıcılık iddiası!

Kripto para borsasının Türkiye'deki kullanıcılara hizmet veren platformuna yatırdığı 234 bin TL'nin buhar olduğunu söyleyen bir yatırımcı suç duyurusunda bulundu.

74 ülkede Türkiye merkezli gayrimenkul kıymetler borsası kurulacak!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine ulaşılması noktasında hayati önem teşkil eden gayrimenkul sektöründeki son noktayı değerlendirdi.

Türkiye günde 8 futbol sahası kadar tarım toprağı kaybediyor!

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, son 10 yılda Türkiye'de her gün ortalama 8 futbol sahası büyüklüğünde tarım toprağı kaybedildiğini söyledi.

Türkiye son 10 yılda 27 milyon 825 bin 64 dekar tarım arazisini kaybetti!

Antalya Ticaret Borsası ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri Türkiye'nin son 10 yılda, 2 milyon 573 bin futbol sahasına denk gelen, 27 milyon 825 bin 64 dekar tarım arazisini kaybettiğini ortaya koydu.

Kontakt Gayrimenkul Türkiye genelinde bayilik ağı oluşturacak!

Kontakt Gayrimenkul ve Yatırım Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İlker Çakır, 2014 yılında oluşturacakları bayilik ağlan ile Türkiye'de sektöre karşı duyulan güven olgusunu tekrar canlandırmak istediklerini söyledi...

türkiye borsası Haberi

türkiye borsası

İTO verilerine göre, perakende fiyatlar Mart’ta; giyimde yüzde 3.61, ev eşyasında yüzde 1.67, gıdada yüzde 1.57, kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0.32, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0.22 yükseldi. Ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 0.14, konut harcamalarında yüzde 0.11 azalış görülürken, diğer harcamalar grubunda fiyat değişimi izlenmedi.


MALİYET ENFLASYONU


İTO perakende fiyatlarda görülen aylık bazdaki artışın Mart ayları itibariyle son 4 yılın en yüksek enflasyon oranı olduğuna dikkate çekilerek, “Mart ayında, gıda harcamaları yaş-kuru sebze ve meyve grubunda bazı ürünlerde yaşanan arz eksikliğine dayalı fiyat artışlarının yanı sıra, ekmek ve tahıllar, yağlar, süt ve süt mamulleri, çesitli hazır yiyecekler ile ev eşyası harcamaları grubunda yer alan bazı ürünlerdeki maliyet kaynaklı yukarı yönlü fiyat hareketleri indeksi artırıcı yönde etki yapmıştır”...