16 / 05 / 2024

Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu

Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu

Sabancı Vakfı ile Sabancı Üniversitesi’nde birer fon oluşturulmasını vasiyet eden merhum Sakıp Sabancı’nın adına Columbia Üniversitesi’nde bir kürsü ve Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu.

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

‘Türkiye’yi ihracatta 10 ülke arasına çıkarmaya çalışıyoruz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, tüm çalışmalarını Türkiye'yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonuyla yaptıklarını söyledi. Gültepe, "2026 bu hedef çerçevesinde ilk ciddi sınavımız olacak” dedi.

Apple Türkiye çalışanları kazan kaldırdı!

Apple Türkiye çalışanları isyan etmeye başladı. Çalışanlar, zamlara rağmen düşük ücret aldıklarını söyledi. İşte detaylar!

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ele alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önderliğinde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı düzenlendi. 

Kayseri'de kamulaştırma çalışmaları tamamlanan binalar yıkıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Erenköy Mahallesi sınırları içerisindeki enkaz kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yapıların yıkımının yapıldığını belirtti.

Bilecik Yenipazar'da arazi toplulaştırma çalışmaları başladı!

Bilecik Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bilecik'in Yenipazar ilçesinde "Arazi Toplulaştırması ve Birlikte Üretim Modeli Projesi" çalışmaları başlatıldı.

Şanlıurfa Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nda kamulaştırma çalışmaları başlıyor!

Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları kapsamında Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı alınan ‘Özdiker Kuyumcular Çarşısı’ kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

DSİ'nin Ankara ve 4 ildeki arazi toplulaştırma çalışmaları sürüyor!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Çankırı, Çorum, Bolu ve Kırıkkale'de arazi toplulaştırma çalışmalarının devam ettiğini bildirildi...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Arazi toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili 8 soru TBMM'de!

Arazi toplulaştırma çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu Haberi

Türkiye Çalışmaları Merkezi kuruldu

Merkezde Türkiye’nin ekonomisi, siyaseti, toplumu gibi çeşitli konularda çalışmalar yapılacak. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, basın toplantısında, “Sakıp Sabancı’nın iki önemli vasiyeti vardı. Biri Sabancı Vakfı’nda fon kurulması, diğeri ise Sabancı Üniversitesi’nde fon kurulmasıydı. Sakıp Sabancı ailesi bu hediyesini Sabancı Üniversitesi kanalıyla verdi” dedi. Güler Sabancı, Sakıp Sabancı Kürsüsü ve Türkiye Çalışmaları Merkezi’nin Columbia Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve ortak bilgi üretimine katkıda bulunacağına inandıklarını vurguladı. 


ADIYLA ANILACAK


Merhum Sakıp Sabancı’nın kızı Dilek Sabancı ise “Amerika’da ilk defa bağışçısının adıyla anılacak Türkiye çalışmalarını uluslararası arenada en kapsamlı şekilde yürütecek bir merkez kuruyoruz. Türkiye üzerine yapılacak tüm çalışmalar Sakıp Sabancı ismiyle anılacak. Babamdan kalan en önemli miras, ihtisasa, yeteneğe ve bilgiye saygı duyup takdir etmek” dedi....