04 / 05 / 2024

türkiye çin ilişkileri 2019

türkiye çin ilişkileri 2019

ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Gao, "Ticari ve yatırım ilişkilerini destekleyen finansman imkanlarının artırılması Türk yatırımcıların Çin ile ticareti geliştirmesini sağlar." dedi.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch Ratings'ten Türkiye’ye ilişkin şoke eden büyüme tahmini!

Fitch Ratings'in raporunda, Türkiye ekonomisinin 2023’ün 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyümesinden sonra 2023’e ilişkin ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği ifade edildi.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Barclays, Türkiye’nin döviz rezervi artışının devamını bekliyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in kısa süre önce yayımladığı Türkiye ekonomisine ilişkin yıllık analizden sonra Barclays de gelişmekte olan piyasalar araştırma raporunda, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artışın sürmesini beklendiğini paylaştı.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesine onay verildi!

Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karara onay verdi.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

türkiye çin ilişkileri 2019 Haberi

türkiye çin ilişkileri 2019

ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao, AA muhabirine Türkiye ve Çin arasındaki ticaret hacmi ve Kuşak ve Yol İnisiyatifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl Türkiye Çin'e 2,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken, Çin'den 20,7 milyar dolarlık ithalat yapmıştı. Çin'in 2001 yılında Dünya Ticaret Örgütü'ne girmesini takiben Türkiye ile Çin arasındaki dış ticaret hacminin 21 kat artığına işaret eden Gao, Çin'in Türkiye'nin en büyük ticari ortaklarından birisi haline geldiğini ifade etti.

Gao, ticaret hacminin artırılması ve Türkiye'nin ikili ilişkiden kaynaklanan açığının daha iyi bir noktaya taşınmasının iki ülke arasındaki iş birliğinin daha üst düzeye çıkmasına yardımcı olacağını söyledi.

Çin'e karşı ticaret açığını azaltabilecek önlemler


Xiangyang Gao, Türkiye'nin Çin karşındaki ticaret açığının cari açık üzerinde büyük bir etkiye sahip...