08 / 07 / 2024

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk demiryolu hattı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk demiryolu hattı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında yenilenecek demiryolu hattının ilk ray sökümü, Samsun'da yapıldı.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

Türkiye tarihinin en yükseği olacak! Asgari ücrette rakam belli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ÜLKE Tv canlı yayınında memur-emekli zammı, taşeron işçilere kadro ve asgari ücret konusunda değerlendirmeler yaptı. Bakan Bilgin asgari ücretin Türkiye tarihinde en yüksek seviyesine çıkacağını açıkladı.

TOKİ sıra numarası öğrenme! TOKİ kura çekiliş no nasıl öğrenilir?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük sosyal konut projesinde kura çekiliş heyecanı sürüyor. TOKİ kura çekilişlerini takip edenler, kura çekimi sırasında okunan sıra numaralarını araştırmaya başladı. Peki, TOKİ kura çekiliş numaramı nereden öğrenebilirim? İşte, TOKİ kura sıra no sorgulama sayfası!

Dünya Altın Konseyi açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocakta en çok altın alan merkez bankası oldu! 

Dünya Altın Konseyi'nin (WGC) raporuna göre merkez bankaları ocak ayında net 31 ton altın satın alırken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ocak ayında 23 ton altın alımıyla ilk sırada yer aldı.

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

Yapılandırmayı bekleyenler dikkat! AK Parti’den son dakika açıklaması geldi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kapsamlı ve taksitleri en uzun olan borç yapılandırmasında çalışmalar hızlandı. Devlete olan her türlü borçla ilgili yapılandırmayı düzenleyen çalışmayla ilgili AK Partiden son dakika açıklaması geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Aralık ayı politika faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Para Politikası faz kararı bugün saat 14.00'te açıklandı. Merkez Bankası politika faizi beklentiler doğrultusunda yüzde 9 oranında sabit tuttu.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Financial Times'dan çok konuşulacak 'Türkiye' yazısı!

Financial Times, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili Gideon Rachman imzasını taşıyan kritik bir analiz yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk demiryolu hattı Haberi

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk demiryolu hattı

TCDD Genel Müdürü Yıldız:"Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi, bugüne kadar AB IPA fonları ile finanse edilen en büyük ölçekli projemizdir"


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yürüttüğü Ulaştırma Operasyonel Programı kapsamında, AB IPA fonları kullanılarak Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi'nin ilk ray sökümü, Samsun'da gerçekleştirildi.


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü Ömer Yıldız, Samsun Tren Garı'nda düzenlenen törende, Türkiye'de 2003 yılında başlatılan demiryolu atağı kapsamında 9 bin 396 kilometre konvansiyonel demiryolu hattının yenilendiğini söyledi.


Yıldız, 2009 yılında Ankara-Eskişehir, 2011 yılında Ankara-Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya ile 2014 yılında Ankara-İstanbul arasında yüksek hızlı tren işletmeciliğine başlandığını anlattı.


Samsun'da ilk ray sökümü yapılacak Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi'nin büyük bölümünün AB IPA fonlarından finanse edileceğini bildiren Yıldız,...