22 / 07 / 2024

türkiye deprem karşı hazır mı

türkiye deprem karşı hazır mı

Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de banyo, tuvalet ve mutfak yapılarının zayıf olduğunu belirterek, bu nedenle deprem anında yatak odası ve salonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü için tehlike çanları çalıyor! Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Lale ve Cunda (Alibey) adalarını birleştiren ve 'Türkiye'nin ilk boğaz köprüsü' olarak bilinen Cunda Köprüsü'nün yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. 

Japonya'da depreme karşı geliştirilen sistem şimdi Türkiye'de! Depremin etkisi azaltılarak, yapılara yük vermiyor...

Ülkemizde son dönemde meydana gelen depremlerin ardından İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan ürün, yapılara ekstra ağırlık da yüklemiyor. 

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti! 24 saatte 4 büyük deprem!

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son 24 saatte 4'ten büyük 4 depremin meydana geldiğini belirterek, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

SON DAKİKA! Konya ve İzmir'in ardında şimdi de Erzurum’da deprem oldu! Türkiye sallanıyor!

Bugün Türkiye’nin farklı bölgelerinde peş peşe deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Konya’da 5,0, İzmir’de 3,9 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından şimdi de Erzurum’da 4,1 şiddetinde deprem oldu. İşte detaylar...

türkiye deprem karşı hazır mı Haberi

türkiye deprem karşı hazır mı

Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de banyo, tuvalet ve mutfak yapılarının zayıf olduğunu belirterek, bu nedenle deprem anında yatak odası ve salonların tercih edilmesi gerektiğini söyledi


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Doğal Afet Arama Kurtarma İlkyardım Kulübü ve Gençlik Kulübü işbirliğiyle OMÜ Mühendislik Fakültesi'nde "Deprem Afetine Hazır mıyız?" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Japonya Yurt Dışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki katıldı. Konferansı OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Şahin, OMÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülten İmamoğlu, OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü(OMÜSEM) Prof. Dr. Canan Kazak ve öğrenciler takip etti. 


Yoshinori Moriwaki, depremle ilgili Türkiye'de doğru bilinen yanlışların olduğunu söyledi. Türkiye'de deprem anında mutfak ve tuvalet, banyo gibi küçük alanlara gidilmesinin söylendiğini belirten Moriwaki,...