02 / 05 / 2024

türkiye deprem sigortasız ev sayısı

türkiye deprem sigortasız ev sayısı

Deprem kuşağında yer alan ve birçok bölgesi 7 şiddetinin üzerinde deprem üretme riski bulunan Türkiye'de, 17 milyon 661 bin 690 konuttan 10 milyon 921 bin 302'si depreme karşı sigortasız.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

TÜİK açıkladı! Türkiye'de yalnız yaşayanların sayısı 10 yılda arttı! 

Türkiye'de yalnız başına yaşayanların sayısının 2021 yılına göre artış gösterdiği açıklandı. TÜİK tarafından yapılan açıklamada tek kişilik hane halkı sayısı 2023'te yaklaşık 5,2 milyon olarak gerçekleşti. 

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği açıkladı! Halk ucuz ete ulaşamıyor...

Et fiyatlarında yaşanan yükselişe karşı bir uyarı da üretici birliğinden yapıldı. Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, ithalatı sınırlı sayıdaki büyük işletmelerin yaptığını kaydederek iç piyasada et fiyatlarının düşmediğini belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin ilk zırhlı SUV'u TULGA 2025'te yollarda olacak!

BMC İcra Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Murat Yalçıntaş yaptığı açıklamada BMC tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli, doğuştan zırhlı SUV'u "TULGA"nın 2025 yılında yollarda olacağını söyledi.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Türkiye Deprem Tehlike Haritası güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal yaptığı açıklamada 'Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

SON DAKİKA...Naci Görür'den Türkiye'ye kritik uyarı: 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali! Hemen tıkla, sen de öğren!

Deprem Felaketine Hazır Mıyız? Yer Bilimci Naci Görür'den endişe veren ifadeler resmen geldi. Orada 7.4 şiddetinde deprem bekleniyor. Hangi Şehirler Risk Altında? Alınması gereken önlemler neler? İşte Türkiye'nin en riskli bölgeleri!

Türkiye İMSAD'tan Deprem Haftası açıklaması: Bilinç seferberliği oluşturmalıyız!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, güvenli bina için güçlü denetim vurgusu yaparak, "Deprem konusunda bilinç seferberliği oluşturmalıyız" dedi.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

türkiye deprem sigortasız ev sayısı Haberi

türkiye deprem sigortasız ev sayısı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerinden derlenilen bilgilere göre, Türkiye'de 17 milyon 661 bin 690 konut bulunuyor. Mevcut konutların 6 milyon 740 bin 388'i için zorunlu deprem sigortası yaptırılırken, 10 milyon 921 bin 302'sinin sigortası yok. Rakamlara göre, her 3 konutun 2'sinin depreme karşı sigortalanmadığı ortaya çıkıyor.


Birinci derece deprem bölgesinde yer alan ve 1999'da 7,4'le sarsılan Marmara Bölgesi'nde, 6 milyon 14 bin 550 konutun 2 milyon 849 bin 810'unda zorunlu deprem sigortası bulunuyor.


Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda yer alan Karadeniz Bölgesi'nde 1 milyon 693 bin 780 konuttan 513 bin 440'ı depreme karşı sigortalandı. Büyük depremlerin yaşandığı Van, Erzincan ve Elazığ'ın bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde de 777 bin 20 konuttan 216 bin 514'ünün deprem sigortası yaptırıldı.


İstanbul'daki 3 milyon 682 bin 450...