05 / 05 / 2024

türkiye dolar altın merkez bankası

türkiye dolar altın merkez bankası

Türkiye'de son dönemde yaşanan döviz ihtiyacına aranan çare bulundu mu? Piyasalardaki sıkışıklık altınla mı çözülecek atılan imzaların perde arkasında ne var? Ekonomi uzmanlarının yaptığı durum değerlendirmesi ilginç gelişmelerin arefesinde olduğumuza işaret ediyor.

Elinde dolar, altın, euro ve gümüş olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Hesaplar değişti! İşte yeni yatırım sıralaması...

Piyasa uzmanı İslam Memiş Fed ve Savaş beklentilerinin hesapları değiştirdiğini söyleyerek elinde dolar, altın, euro ve gümüş olanları uyardı. İşte yeni yatırım sıralaması...

Bakan Bayraktar açıkladı! Altın üretiminde yıllık hedef 100 ton!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin altın üretiminin senelik 100 tona ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

İtalyan gazeteciden çarpıcı açıklama! Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlası Türkiye'de!

Yabancılara en az 400 bin dolar değerinde gayrimenkul satın alarak verilen Türk vatandaşlığı dünya basınına da yansıdı. İtalyan gazeteci ve sosyolog Marco D'Eramo Dünya'da parayla satılan vatandaşlığın yarısından fazlasını Türkiye'nin yaptığını açıkladı.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Türkiye’de konutların güçlendirilmesinin maliyeti 500 milyar dolar!

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, 9’uncu Sürdürülebilir Finans Forumu’nda konuşma yaptı. Lopez, “Türkiye’de iklim kriziyle beraber konutları dönüştürmenin bedeli 1 trilyon dolar. Sadece konutları güçlendirmenin bedeli ise 500 milyar dolar” dedi.

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

ABD enflasyon rakamları sonrası dolar, altın ve euroda son durum!

Piyasalar tarafından merakla beklenen ABD eylül enflasyon rakamları yüzde 0,4 artarak yıllık yüzde 3,7 olarak gerçekleşti. Peki altın, dolar ve euro kurunda son durum ne? Altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Dolar ne oldu? İşte ABD verileri sonrası altın, dolar ve euroda son durum...

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Altın, dolar ve kripto piyasasına yönelik açıklamalarda bulunan ekonomist Hatice Kolçak altın yatırımcılarına kötü haber verdi. Altın fiyatları bu yıl daha da gerileyebilir....

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

Türkiye'nin altın konusundaki ünlü analistleri arasında yer alan İslam Memiş bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini ve vatandaşların altın almasının faydalı olduğunu dile getirdi. Bu sözleri duyan vatandaşlar kuyumcuya koştu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten KKM, dolar, altın ve borsayla ilgili peş peşe açıklama geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten KKM, dolar, altın ve borsayla ilgili peş peşe açıklama geldi! İlk olarak borsaya girecek olanlara seslenen Memiş, hangi seviyelerden yatırım yapılması gerektiğini açıklayarak altın, dolar ve KKM ile ilgili açıklamalar yaptı.

türkiye dolar altın merkez bankası Haberi

türkiye dolar altın merkez bankası

Türkiye'de geçtiğimiz 6 Haziran'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun huzurunda farklı alanlarda işbirliğini içeren 3 anlaşma imzalandı.

Anlaşmaların ilki turizm alanındaydı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti Turizm Bakanlığına Bağlı Venezuela Devlet Turizm Şirketi Venetur Arasındaki Mutabakat Zaptı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes tarafından imza altına alındı.

İkinci anlaşma ise çevre tarım ve orman alanında yapılacak işbirliklerini içeriyordu. 

İki ülke arasındaki "Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" ise Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo tarafından imzalandı.

Üçüncü ve en önemli anlaşma ise ekonomik işbirliği alanında yapıldı.

İki ülke Merkez Bankaları arasındaki "İşbirliği ve Mutabakat Zaptı" ise Merkez Bankası Başkanı...