01 / 05 / 2024

türkiye ekonomisi dünya ekonomisi

türkiye ekonomisi dünya ekonomisi

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın en büyük 15. ekonomisi olduğunu belirterek, "Dünya Bankası Türkiye’yi satın alma paritesinde dünyada 15’inci ülke olarak açıkladı." dedi...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün 3. çeyreğinde yüzde 5,9 büyüdü! En fazla büyüme inşaatta!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye ekonomisi 2023 yılının 3. çeyreğinde beklentilerin üzerinde yüzde 5,9 büyüme kaydetti. En fazla büyüme inşaat sektöründe görüldü...

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius’tan Türkiye ekonomisi için çarpıcı sözler!

Yatırım alanında dünyanın en ünlü isimlerinden ABD’li Mark Mobius, Türkiye’de yaşanan büyük deprem felaketlerinin ardından bir açıklama yaptı. CNBC televizyonundaki deprem özel programına katılın ünlü yatırım gurusu, Türkiye ekonomisi hakkında çok önemli ifadeler kullandı.

İşte Türkiye’nin dünya gıda enflasyonundaki sıralaması!

Dünya Bankası verileri açıklandı. Türkiye, Dünya Bankası'nın açıkladığı verilere göre kaçıncı sırada yer alıyor? Haberin devamında...

Ünlü ekonomistten iddia! Emtia fiyatlarındaki düşüş, Türkiye ekonomisine yarayacak!

Küresel piyasalarda son günlerde bazı emtia fiyatlarında belirgin düşüşler bazılarında ise dalgalanmalar yaşandı. Yaşanan bu gelişmeler, finansal yatırımcıları üzerken, Türkiye ekonomisi için ise son derece yararlı olduğu iddia edildi.

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri

Türkiye'nin ekonomide 2023 hedefleri Türkiye ihracatının üçte ikisinden fazlasını gerçekleştiren 10 sektörün temsilcileri tarafından değerlendirildi. Peki Türkiye'nin ekonomisi 2022'de nasıldı, 2023'te nasıl olacak? İşte Türkiye ekonomisi 2023 hedefleri...

türkiye ekonomisi dünya ekonomisi Haberi

türkiye ekonomisi dünya ekonomisi

AK Parti Uşak İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için Uşak’a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, kentteki yerel yöneticilerle kahvaltıda bir araya geldi. Türkiye'nin gündeminin çok hızlı değiştiğini, Türkiye’nin 1 günde yaşadığı gündemi Kuzey Avrupa’daki ülkenin bir yılda yaşamadığını savunan Zeybekci, bu hızlı gündeme ayak uydurmak zorunda olduklarını belirtti.


Türkiye'nin 2023 hedefi doğrultusunda emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Bakan Zeybekci, "Dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme ve Avrupa’da 3’üncü olma hedefiniz varsa, gündemler çok hızlı değişir. Dünya Bankası Türkiye’yi satın alma paritesinde 1,4 trilyonluk geliriyle dünyada 15’inci ülke olarak açıkladı. Başka bir deyişle Türkiye dünyanın şu an en büyük 15’inci ekonomisi" diyerek Türkiye ekonomisinin her geçen gün güçlendiğini belirtti. 


"İstesek de kriz çıkmaz" ifadesini kullanan Bakan Zeybekci, şöyle konuştu:


"Kredi veren kuruluşlar, Türkiye’nin büyüme...