03 / 05 / 2024

türkiye en hızlı büyüyen sektör

türkiye en hızlı büyüyen sektör

Gayrimenkul sektörü 2012 yılından en hızlı büyüyen sektör oldu...

Türkiye en çok vatandaşlık satan ülke oldu: Konuta erişim imkansızlaşır!

Siyaset Sosyolojisi Doçenti Surak, yaklaşık 20 ülkenin yatırım yoluyla vatandaşlık sağladığına dikkat çekti ve Türkiye'nin en çok vatandaşlık satan ülke olduğunu açıkladı. 

Türkiye konut fiyat artışında yine zirvede!

İngiltere merkezli emlak danışmanlık firması Knight Frank, 2023'ün ilk çeyreğine dair Global Konut Fiyat Endeksi'ni yayınladı. Açıklanan rakamlara göre, 2023'ün ilk 3 ayında Türkiye, en yüksek artışın yaşandığı ülke oldu. 

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Konut fiyatlarında en büyük artış Türkiye'de kaydedildi. Türkiye en yakın rakibine 7 kat fark atarak listenin başında yer aldı. İşte detaylar…

Türkiye sondan ikinci oldu! Asgari ücrette üzen tablo!

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, 27 Avrupa ülkesi arasında Türkiye, en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke oldu.

Türkiye en uygun fiyatlı elektrikli aracın yolunu gözlüyor! Dacia Spring 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Uygun fiyatlı arabalarıyla dikkatleri üzerine çeken Dacia’nın yüzde 100 elektrikli aracı Dacia Spring Avrupa ülkelerinde yollara çıktı. Aracın Türkiye satışı henüz yok ancak yakın zamanda Türkiye piyasasında girmesi bekleniyor.

Türkiye en çok buğday ithal eden 3. ülke oldu! BM Gıda Görünümü Raporu'nda resmen açıklandı! İşte sebebi...

Birleşmiş Milletler'in (BM) Haziran'da yayımladığı iki ayrı gıda görünümü raporunda Türkiye en çok buğday ithal eden ülkeler arasında yer alıyor. Peki Türkiye neden en çok buğday ithal eden ülke oldu? İşte ayrıntılar... 

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Türkiye en çok kripto para kazancı elde edilen 6'ncı ülke oldu! Yatırımlar katlandı! 

Kripto paradan en fazla kar elde edilen 6. ülke 4.5 milyar dolarla Türkiye olurken, tüm ülkelerde elde edilen kar tutarı 162.7 milyar dolar olarak açıklandı.

Türkiye en çok konut ihraç eden ülkeler arasında!

Uluslararası gayrimenkul satışları Türkiye'de her geçen sene artıyor. Özellikle Ocak-Ekim döneminde konut ihraçları bir hayli arttı.

Türkiye, en çok milyoner göçü veren 3. ülke oldu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Türkiye'nin milyonerlerini ve göç eden milyonerleri kaleme aldı.

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşları konut aldı?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgili her geçen gün artıyor. Ülkemizden ev alan yabancılar ucuza vatandaşlık alabiliyor. İşte Türkiye'en en çok ev alan ülke vatandaşları…

Türkiye'nin altın rezervi yükseldi!

Türkiye, en yüksek altın rezervine sahip olan ülkeler arasında 12. sıraya çıktı...

Türkiye en çok otoyol yatırımı yapan ikinci ülke!

Yeni otoyol yapımına her yıl 9-10 milyar Euro harcıyoruz. Türkiye otoyol yatırımında OECD ülkeleri arasında ikinci oldu.

türkiye en hızlı büyüyen sektör Haberi

türkiye en hızlı büyüyen sektör

Ekonomi, 2012 yılında 786.3 milyar dolara ulaştı. Kişi başı gelir ise 10 bin 504 dolar oldu. Geçen yıl en hızlı büyüyen sektör gayrimenkul sektörü oldu. Gayrimenkul sektörü yüzde 6.6 büyüme gösterdi.  Eğitim sektöründe yüzde 4.3, sağlık sektöründe yüzde 5.3, ulaştırma  sektöründe yüzde 3.2, ticarette yüzde 0.1, inşaat sektöründe yüzde 0.6, imalat sanayi sektöründe yüzde 1.9, tarım sektöründe yüzde 3.5 büyüme...