24 / 07 / 2024

türkiye evlenen çift sayısı

türkiye evlenen çift sayısı

Türkiye'de geçen sene evlenen çift sayısı 541 bin 424, boşanan çift sayısı ise 155 bin 47 oldu.

TürkTraktör'den çiftçilere elektrikli traktör! Türkiye’de bir ilke imza atılıyor! 

TürkTraktör, çiftçiler için geliştirdiği elektrikli traktörü Konya Tarım Fuarı’nda görücüye çıkardı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği: Emekli olan çiftçilere de 5 bin lira ikramiye verilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım alanında çalışanların büyük çoğunluğunun emekli olduğunu kaydederek, "Emekli çiftçilerimiz 5 bin lira ikramiyeden mahrum edilmemelidir." şeklinde konuştu. İşte ayrıntılar...

Çin devreden çıktı, 1 milyon çiftçi ile Türkiye açığı kapatacak!

Çin’in meyve üretim alanlarını pirinç üretimine ayırması ile piyasada boşluk oluştu. Meyve suyu endüstrisinde Türkiye’ye talebin arttığını belirten Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Ozan Diren, “Bu yıl 500 milyon dolarlık ihracata ulaşacağız” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, limon üreticileri için fiyat garantisi istiyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, limon üreticilerinin çeşitli sebeplerden dolayı mağdur olduğunu belirtti. Bayraktar çiftçilerin sıkıntıları aktardı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'de de dünyada fark etmez... Tüm çiftçiler ellerini çabuk tutsun... Bunu eken para para demiyor işte kazancı

Dünya genelinde tarım ürünlerine yeniden rağbet olmasıyla birlikte hangi tarım ürünlerinin ne kadar kazandırdığı da merak edilmeye başlandı. Türkiye'de de çiftçilere çok kazandıran bir tarım ürünü var.

TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: 'Dünyada en pahalı et Türkiye’de'

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, “Dünyada en pahalı et şu an Türkiye’de. Bunun tek nedeni Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın maliyetlerin yükselmesinin karşısında çiftçinin fiyatını sabit tutmak suretiyle üretimi azaltmak olmuştur” dedi.

IMF, Türkiye’nin 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 35,2 olarak açıkladı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yayınladığı raporda Türkiye ekonomisinin bu yıl 2.7 büyüyeceğini belirtirken, enflasyon rakamlarının 2 yıl daha çift haneli rakamlarda dolaşacağını öngördü.

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Türk çiftçiler dikkat! Türkiye'nin göz bebeği bir ürün için büyük atılım geliyor

Tarım faaliyetleriyle bir dönem dünyanın ilgi odağı ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu alanda yeniden liderliğe oynamak adına yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Türk çiftçiler dikkat, Türkiye'de ilk defa üretildi! Hemen siz de bakıp ekebilirsiniz ilk defa göreceksiniz

Türkiye'de yaygın olarak üretilen siyah çayın ardından dikkat çeken yeni bir çay türü üretildi. Çiftçilere de çay türünü incelemeleri uyarısında bulunuldu.

7 milyon adet sattı Türkiye’ye geliyor! X-Trail 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Dünya çapında 7 milyon adede yakın satış yapan X-Trail modelinin yeni jenerasyonu, çarpıcı tasarımı, premium dokusu, yenilikçi çift motorlu e-4ORCE konforlu ve keyifli bir SUV performansı sunuyor. Nissan X-Trail Kasım ayında Türkiye’de satışa çıkıyor.

Türkiye'deki tüm çiftçilerin dikkatine! Bunu yaptılar, koyunlarındaki değişime inanamadılar! Siz de bakın

Türkiye'de son dönemde hayvancılığın maaliyetinin artmasıyla birlikte et ve süt fiyatları da fırladı. Devlet ise hayvancılara destek olmak amacıyla yeni projeler üretiyor. Bir proje daha meyvesini verdi. Gelin o projeye birlikte bakalım.

türkiye evlenen çift sayısı Haberi

türkiye evlenen çift sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019'a ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, geçen sene evlenen çiftlerin sayısı 2018'e göre yüzde 2,3 azalarak 541 bin 424'e geriledi. Kaba evlenme hızı ise binde 6,56 olarak gerçekleşti.

Geçen sene boşanma sayısı bir önceki seneye göre yüzde 8 artarak 155 bin 47'ye çıktı. Kaba boşanma hızı da binde 1,88 oldu.

Ortalama ilk evlenme yaşı, geçen sene erkekler için 27,9, kadınlar için 25 olarak belirtildi. Boşanmaların yüzde 36'sı evliliğin ilk 5 senelik döneminde, yüzde 20,6'sı ise 6-10 yılında oldu.

En yüksek kaba evlenme hızı Aksaray'da


En yüksek kaba evlenme hızı da binde 7,89 ile Aksaray'da görüldü. Aksaray'ı binde 7,86 ile Adıyaman, binde 7,77 ile Kilis izledi. Kaba evlenme hızı en düşük binde 4,45 ile Gümüşhane'de oldu. Bu...