26 / 05 / 2024

türkiye faiz 2015

türkiye faiz 2015

Türkiye'nin bölgesinde "mucize ülke" olduğunu söyleyen Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş; "Türkiye mucize bir ülke, bir istikrar adasıdır. Çevresinde büyüyen tek ülkedir. Faiz düşmeli" dedi.

Türkiye 20 yılda ne kadar faiz ödedi? Toplanan vergilerin ne kadarı faize gitti? 

Türkiye'nin 2003-2023 yılları arasında toplam 10 yılda ödediği faiz tutarı 563 milyar dolar oldu. Peki vergilerin ne kadarı faize gitti?

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye için flaş enflasyon ve faiz tahmini

Morgan Stanley, Türkiye'de normal ekonomi politikalarına dönüşün olasılıklar dahilinde olduğunu ifade edildi. Bu dönüşün ardından TCMB'nin politika faiziyle ilgili flaş faiz ve enflasyon tahmini de geldi. İşte tüm detaylar...

Türkiye'deki faiz indiriminin sonuçları ne olacak? En çok kim kaybediyor?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Dünyadaki Merkez Bankaları faiz artırırken, Türkiye neden faiz düşürüyor? Enflasyon pahasına büyüme mümkün mü?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selva Demiralp, dünyada faiz artışına gidilirken, Türkiye'de neden faiz indirildiği konusunu değerlendirdi. İşte o sorunun yanıtı...

Yabancılar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB)  sürpriz faiz indirimini nasıl değerlendirdi? 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sürpriz faiz indirim kararı küresel piyasalarda da ses getirdi. Bloomberg'e konuşan yabancı kurumların analistleri sürpriz faiz indirim kararını, Merkez Bankası’nın son dönemde rezervlerde yaşanan artıştan cesaret alarak verdiği bir karar olarak yorumladı

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

Türkiye'deki esnaf iflaslarının sebebi yüksek faiz mi?

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye'de esnafın kredilere yönlendirildiğini fakat kısıtlamalar ve yüksek faiz sebebiyle bu kesimin iflasa sürüklendiğini yazdı.

ING Türkiye konut kredi faiz oranını 0.98'e düşürdü!

ING Türkiye, konut kredisinde faiz oranında indirime gitti. Banka faiz oranını yüzde 0.98’e düşürerek, sektördeki en avantajlı faiz oranını sunmaya başladı...

Türkiye Finans güncel konut kredisi faiz oranları!

Türkiye Finans katılım bankası 120 ay vadeli konut finansmanı ürünleri kapsamında 12,0 ay vadede yüzde 2.20 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Türkiye Finans Bankası konut kredisi faiz oranlarını düşürdü!

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı kapsamında sunduğu konut kredisi faiz oranlarında indirime gitti. Türkiye Finans Bankası indirim sonrasında konut kredisi faiz oranları ne oldu?

FED faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de merakla bekleniyor. Peki Fed'in faiz artırımları Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

Türkiye'deki faiz oranlarını düşürmeliyiz!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBB Yönetim Kurulu ile Ziraat Bankası Genel Müdürlük Binası'nda bir araya geldi. Canikli, Türkiye'de faiz oranlarının son derece yüksek olduğunu belirti.

türkiye faiz 2015 Haberi

türkiye faiz 2015

Türkiye'nin ekonomideki performansının dikkat çektiğini belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, "Türkiye mucize bir ülke, bir istikrar adasıdır. Çevresinde büyüyen tek ülkedir" dedi. Ateş ayrıca, Türkiye'nin ekonomik gücü ve makroekonomik göstergelerinin TL'nin nispeten daha değerli ve faizin daha düşük olmasını gerektirdiğini ifade etti. Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan CEV Denizbank Voleybol Erkekler Şampiyonlar Ligi final maçının ardından konuşan Ateş büyümeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ateş, "Türkiye'nin bu yılki büyümesinin seçime rağmen yüzde 3'leri yakalamasının iyi bir performans olacağını düşünüyorum" diye konuştu. Türkiye'nin ihracat yaptığı AB, Rusya ve Ortadoğu'nun içinde bulunduğu üç bölgenin ekonomik ve jeopolitik riskleri nedeniyle çok iyi durumda olmadıklarını söyleyen Ateş, buna rağmen son yıllarda alınan makro ihtiyati tedbirlerle cari açığın 43 milyar dolara kadar düştüğüne dikkat çekti. 


İKİNCİ YARI...