05 / 05 / 2024

Türkiye gayrimenkul yatırımcısı

Türkiye gayrimenkul yatırımcısı

Geçmişte büyük alanlı yatırımları tercih eden yabancılarda kişi başına düşen alanlar küçüldü. Geçen yıl 11. sırada yer alan Katar ise atak yaptı ve 5. sıraya çıktı.

Kıbrıs son iki yılda gayrimenkul yatırımcısının gözdesi oldu!

Kıbrıs, son 2 yılda gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi haline geldi. Dünya çapında yükselen gayrimenkul yatırım bölgelerinden biri olan Kıbrıs, dünyanın en yaşanılası ülkeleri listesinde de ilk 25 arasında yer alıyor. 

Konut yatırımcısı rotasını yurt dışına çevirdi!

Küresel Konut Fiyat Endeksi'ne göre dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, yatırımcılar artık konut tercihini yurt dışından yana yapmaya başladı.

İstinye Park'ın yatırımcısı Orjin Grup 3 yeni gayrimenkul şirketi kurdu! 

İstinye Park'ın yatırımcısı ve ortağı Orjin Grup, 3 yeni gayrimenkul şirketi kurdu. 3 şirketin toplam sermayesi 510 milyon 500 bin TL oldu. İşte o şirketler... 

Konut, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi?

Yatırımcılar, döviz mi, gayrimenkul mü? daha çok kazandıracak sorularını araştırırken uzmanlardan açıklama geldi. Konut yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Konut fiyatları ne olacak?

Konut yatırımcısının yeni limanı KKTC!

Yerli ve yabancı gayrimenkul yatırımcısının yeni rotası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıbrıs'a en çok yatırımı İsrailliler yapıyor.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Beyaz yakalılar 2020 itibarıyla arsa yatırımcısı olmaya başladı!

Türkiye'de yılda 750 milyon dolar değerinde ve minimum 5 milyon metrekare büyüklüğünde arazi satışı yapmak istediklerini söyleyen arsaVev Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Öztürk, 2020 yılı itibarıyla beyaz yakalıların arsa yatırımcısı olduğunu söyledi.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Karadağ hükümetinden gayrimenkul yatırımcılarına teşvik paketi!

Türkiye'deki yatırımcılara Karadağ'da gayrimenkul satışı gerçekleştiren Realty Balkans Emlak'tan gayrimenkul uzmanı Fatih Candan, bölgedeki piyasa şartlarını ve sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Kaplankaya Nar Kondo Gayrimenkul Yatırımcılık İnşaat Taahhüt Turizm Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 5 milyon 386 bin 914 TL sermaye bedeli ile Emrah Güney ve Kadri Çıtmacı ortaklığında kuruldu.

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket kuruldu!

Sögütözü Gayrimenkul Yatırımları Ve Ticaret Anonim Şirket bugün Üsküdar'da 16 milyon 150 bin TL sermaye bedeli ile İmre Barmmanbek, Mehmet Erol Çamur, Mehmet Murat Baltacı ortaklığında kuruldu.

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

Altın yatırımcısı korktu, bir yılda 200 ton altın yastık altına kaçtı

Altın yatırımcısı altın fiyatlarındaki yükseliş için gün sayarken Ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin aktardığına göre vatandaş altının alıp yastık altına attı. Son 1 yılda kayıt dışı servet 1 yılda 11 milyar dolar daha arttı.

Türkiye gayrimenkul yatırımcısı Haberi

Türkiye gayrimenkul yatırımcısı

YABANCILARIN Türkiye'de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37,1'lik artış yaşandı. 

Bu alanda sayısını en fazla artıran ülke Katar olurken, onu Azerbaycan izledi. Türkiye'ye bu yılın 9 ayında konut, arsa ve fabrikayı içeren gayrimenkulün tüm alanlarına 24 bin 245 yabancı yatırım yaptı. Bu yatırımcıların yatırım yaptıkları toplam alan 5 milyon 636 bin 78 metrekare olurken, kişi başı ortalama alan 232 metrekare olarak kaydedildi. 


Kişi başına düşen alan azaldı

Geçen yılın aynı döneminde yatırım yapan kişi sayısı 17 bin 686 kişi olurken, toplam alan 4 milyon 407 bin 390 metrekare, kişi başına düşen alan ise 249 metrekare oldu. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yatırım yapılan alanın büyüdüğünü ancak...