07 / 05 / 2024

türkiye girişim haritası

türkiye girişim haritası

Küresel Girişimcilik Endeksi 2013 Türkiye sonuçları açıklandı. Buna göre, Türkiye’de her 100 kişiden 32’si gelecek üç yıl içinde girişimci olmak isterken sadece 10’u iş fikirlerini hayata geçirmek için harekete geçiyor.

MTA Türkiye Diri Fay Haritası'nı güncelledi! Türkiye beşik gibi sallanacak!

Deprem bilimcilerin sürekli gündeme getirdikleri "Türkiye Diri Fay Haritası" güncellenirken, diri fay sayısının 485 olduğu duyuruldu. Buna göre, yenilenen haritada en güvenli şehirlerden bile fay hattı geçerken, uzmanlar da 'sarsıntılardan' etkilenmeyecek şehir olmadığını belirtti.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

Electrolux EW6F3146BEB çamaşır makinesi Türkiye pazarına giriş yaptı! İşte teknik özellikleri ve fiyatı...

Evlerin başlıca beyaz eşya ürünlerinden çamaşır makinesi, yeni evlenecek çiftlerin ilk önce aldığı beyaz eşya ürünlerinden biri olduğu gibi evini sıfırdan düzenler için de öncelikli ürünlerden biri oluyor. Türkiye piyasasına giriş yapan Electrolux’ün yeni çamaşır makinesi de bu konuda öne çıkıyor.

Bakan Şimşek’ten ABD çıkarması! Yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelere yönelik, "Bu görüşmelerimizin Türkiye'ye fon akışında katkısının olacağını umut ediyorum” dedi.

Türkiye’nin tatlı haritası çıkarıldı! Baklava, sufle, künefe koltuğu kaptırdı!

2019 yılından 2023 Mayıs ayına kadar olan süreyi kapsayacak şekilde, ülkenin dört bir yanındaki on binlerce restoran üzerinden elde edilen sonuçlarla oluşturulan Türkiye’nin Tatlı Haritası ezberleri bozdu. İşte detaylar.

Girişimlere yapılan yatırımlarda rekor kırdık! Türkiye’den 2023 yılında yeni Unicorn’lar çıkacak!

Dünya genelinde girişimlere yapılan yatırımlar düşerken, Türkiye’de özellikle oyun ve fintek girişimlerine yapılan yatırımlarda rekor kırıldı. Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki fintek şirketlerinden bir veya birkaç unicorn çıkması bekleniyor.

OnlyFans Türkiye’de yasaklandı: Giriş yapılamıyor! Peki ama neden? 

Son günlerde yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle OnlyFans web sitesine Türkiye'den girişler yasaklandı. İşte ayrıntılar...

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Seçim sonrası Türkiye'nin kredi risk primi fırladı!

Seçim sonrasında piyasalarda ilk fiyatlamalarda risk primi fırladı. Türkiye'nin 5 yıllık risk primi seçim sonrası ilk fiyatlamalarda 600 baz puanın üstünü gördü.

Türkiye otomobil piyasasına hızlı giriş yapan Tesla ilk satışını yaptı! Tesla Model Y ne kadar?

Otomobil piyasasında yoğun ilgi gören Türkiye'ye ise Nisan ayında giriş yapan Tesla'nın Model Y aracının ilk teslimi yapıldı. Peki, Tesla Model Y ne kadar? İşte detaylar...

Çinli otomobil markası Türkiye'ye giriş yaptı! İşte fiyatı

Türkiye otomobil pazarına Çin'den bir marka daha giriş yaptı. Çinli elektrikli otomobil üreticilerinden Leapmotor, T03 modelini Türkiye'de satışa çıkardı. İşte tüm detaylar...

Tesla, Türkiye pazarına girişini çekilişle kutluyor!

Tesla, yakın zamanda Türkiye pazarına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı. Bu gelişmenin ardından, WORLDEF tarafından düzenlenen World Ecommerce Forum'da düzenlenecek bir çekilişle bir kişiye Tesla Model Y hediye edilecek.

türkiye girişim haritası Haberi

türkiye girişim haritası


Türkiye’de her 100 kişiden 32’si gelecek üç yıl içinde girişimci olmak isterken sadece 10’u iş fikirlerini hayata geçirmek için harekete geçiyor. Türkiye Girişimcilik Mönitörü sonuçlarına göre, Türkiye’de girişimcilik endeksinin en yüksek olduğu bölgeler Batı Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi olarak sıralanıyor. Batıda Aydın, Denizli, Muğla ve Ankara en girişimci şehirler olarak ön plana çıkarken Batı Anadolu’da her 100 kişiden 13’ü, Güney Doğu’da 11’i, Akdeniz bölgesinde ise 10’u girişimcilik için kolları sıvıyor. Girişimciliğin en düşük olduğu bölgeler ise Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Zonguldak çıktı. En çok, ‘önümüzdeki 3 yıl içinde girişimci olmak istiyorum’ diyenler ise Van, Mardin, Şanlıurfa ve Ağrı’dan çıktı. Küresel Girişimcilik Monitörü’nün (GEM) 2013 sonuçları basın toplantısı ile anlatıldı. Sunumu Yeditepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim...