16 / 05 / 2024

Türkiye İklim Değişikliği Bildirimi 2014

Türkiye İklim Değişikliği Bildirimi 2014

Türkiye İklim Değişikliği Bildirimine göre, 2030 yılı itibarıyla, İç Anadolu ve batı bölgelerde yüzde 40, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da ise yüzde 20-40 arasında değişen su stresi yaşanacak.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Banka banka taşıt kredisi oranları değişti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) perşembe günkü PPK toplantısından sonra faiz ile ilgili bir müdahale yapılmazken, bankaların verdikleri kredi oranlarında değişiklikler yaşandığı kaydedildi. 

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanından dolar tahmini geldi: 39-40 TL olur!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Dolar/TL beklentisinin 39-40 lira olduğunu belirtirken, kredi kartlarına taksit ve limit sınırlaması gibi yeni düzenlemeler gerektiğini dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Türkiye Sigorta Birliği'nden depremde hayatını kaybedenlerin mirasçılarına duyuru...

Türkiye Sigorta Birliği, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında hayatını kaybedenlerin mirasçılarına yönelik önemli bir duyuruda bulundu. İşte haberin detayları...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Tapuda yeni dönem: 2024'te 'Türkiye Tapu' uygulaması başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Tapu uygulamasını hayata geçirmek için düğmeye bastı. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi planlanıyor.

Türkiye'de 31 milyon ev ve 6 milyon iş yerinin yüzde 20'si riskli! Yapılacak tek şey kentsel dönüşüm! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ülke genelindeki riskli yapılarla ilgili konuştu ve yapılacak tek şeyin kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Tapu sistemi sil baştan değişiyor! Tarih resmen belli oldu!

Tapu sahibi olmak isteyen herkesi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı ve ‘Türkiye Tapu’ uygulamasını devreye alacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi komisyonda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü. 

Bakan Özhaseki: Türkiye'de 6 milyon bağımsız bölüm risk altında!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 6 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu söyledi.

Tarım arazisi üzerine kaçak villalar yapılmıştı... Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı düğmeye bastı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kuşadası’nda tarım arazisi üzerine inşa edilen kaçak villalar için düğmeye bastı.

Türkiye İklim Değişikliği Bildirimi 2014 Haberi

Türkiye İklim Değişikliği Bildirimi 2014


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca 2013 yılında beşincisi hazırlanan 288 sayfalık Türkiye İklim Değişikliği Bildiriminde kuraklığa dikkat çekilerek, şu tespitlere yer verildi: “Türkiye’de su kaynaklarında bölgesel farklılıkların yaşanacağı öngörülmektedir. Bu kapsamda yağış, sıcaklık, buharlaşma ve yüzey akışı değerleri Türkiye’deki 25 havza ölçeğinde değerlendirildiğinde bazı havzalardaki yüzey akış değerlerinde daralmaların, bazı havzalarda da yıl içinde düzenli olarak gözlemlenen yüzey akış değerlerinin çok daha kısa sürelerde ve düzensiz bir rejim biçiminde görüleceği öngörülmektedir.


KIŞ YAĞIŞLARI DÜŞECEK

Türkiye’de 2030 itibarıyla, İç ve Batı bölgelerinde yüzde 40’ı aşan oranda su stresi yaşanacağı öngörülmektedir. Güneydoğu ve Doğu bölgelerinde ise bu oran yüzde 20-40 arasında. Türkiye’de sıcaklıklarda artış olacağı, bölgelere göre bu artışın 1.3 ile 7.3 derece arasında gerçekleşeceği, iç ve doğu kesimlerinde ise daha büyük artışlar yaşanacağı...