08 / 05 / 2024

Türkiye islami ülkeler yatırım

Türkiye islami ülkeler yatırım

Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Görünümü Raporu’na göre yatırım fırsatları açısından İslam ülkelerinde en yüksek getiri potansiyeli taşıyan ilk 10 ülkeden biri Türkiye..

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

2040 yılının en zengin ülkesi hangisi? 2040'ın en zengin 20 ekonomisi açıklandı, listede Türkiye var mı? 

2040 senesinde dünyanın en zengin ülkeleri ve en büyük ekonomileri olacak ülkeler kaydedildi. Yapılan değerlendirme ile 2040 senesinin en büyük 20 ekonomisi açıklandı. Açıklanan listede Türkiye de var. 

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk, dünyanın 5. Bor karbür üretim tesisi açıldı! Bor karbür nedir? Nerelerde kullanılıyor?

Türkiye'nin ilk bor karbür üretim tesisi Balıkesir Bandırma’da açıldı. 80 milyon dolar yatırım maliyeti olan tesislerde üretilecek bor karbür ileri teknoloji ürünlerde kullanılıyor. Dünyada sadece 4 ülkede üretilen bor karbür yatırımı ile Türkiye, sayılı ülkeler arasına girmiş olacak.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Dünya, Türkiye için seferber! Hangi ülkeler deprem sonrası yardım gönderdi?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketi ile mücadele ederken Amerika Birleşik Devletleri’nden Endonezya'ya kadar birçok ülkenin kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri yardım çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Ekmek zammı tartışmaları yapılırken Bakan Kirişci,yurt dışından gelen tahılın fakir ülkeler için ücretsiz olarak işleneceğini açıklamıştı. Türkiye, Rusya’dan gelecek tahılı parasız işleyerek yoksul ülkelere göndermek için hazırlıkları tamamladığını ilan etti.

Türk çiftçiler dikkat! Türkiye'nin göz bebeği bir ürün için büyük atılım geliyor

Tarım faaliyetleriyle bir dönem dünyanın ilgi odağı ülkeler arasında yer alan Türkiye, bu alanda yeniden liderliğe oynamak adına yeni adımlar atmaya devam ediyor.

Kritik veri açıklandı! İşte Türkiye'nin en çok ürün sattığı ülkeler...

Türkiye’nin ekim ayı ihracat ve ithalat rakamları belli oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 artarak 21.3 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. Ekim ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya ilk sırada...

Türkiye islami ülkeler yatırım Haberi

Türkiye islami ülkeler yatırım

İslam ülkeleri içinde yatırım çekme potansiyeli en yüksek olan ülkelerden biri olarak Türkiye gösterildi. 2013’te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşarak, 870 milyar dolarlık Endonezya’nın ardından İslam dünyasının ikinci büyük ekonomisi olan Türkiye 2013’te 13 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekerek İslam ülkeleri arasında 2. sıraya yerleşti ve Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Endeksi’nde ilk 10 içerisinde yer aldı. 


Veri sağlayıcısı Thomson Reuters ve İslami Pazarlar odaklı araştırma ve danışmanlık firması Dinar Standard ortaklığında hazırlanan, “Büyüyen İslami Pazarlar Yatırım Görünüm Raporu 2015”, Bahreyn’de düzenlenen “Küresel İslami Yatırım Yolları 2015” konferansında açıklandı. Rapora göre Türkiye, 2013’te 820 milyar dolarlık milli gelire ulaşarak, 870 milyar dolarlık Endonezya’nın ardından İslam dünyasının ikinci büyük ekonomisi oldu. Türkiye 2013’te 13 milyar dolar doğrudan yabancı yatırım çekerek...