18 / 05 / 2024

türkiye konut kredi oranları

türkiye konut kredi oranları

Avrupa yakasındaki talep, İstanbul’daki toplam talebin yüzde 68’ini oluştururken Anadolu yakasından gelen konut kredisi talebi ise yüzde 32’de kaldı

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

Türkiye, konut fiyat artışında zirvede: OECD rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye'de yükselen konut fiyatları, dünya ülkelerini de aştı. OECD verilerine göre, Türkiye konut fiyatlarının, en çok yükseldiği ülke oldu. İşte açıklanan o son dakika rakamları... 

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Fitch’den Türkiye’ye güzel haber! Türkiye’nin kredi notu görünümü yükseldi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit etti. Ayrıca, not görünümünü iki senenin ardından "negatif"ten "durağan"a yükseltti.

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. 22 Haziran son tarih

Türkiye'de kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi kartı kullanan vatandaşların bu tarihi bilmesinde fayda olduğu ifade edildi.

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notun ile ilgili güncelleme yapmadığını açıkladı.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin kredi notu teyit edildi! Görünümü negatife çevirdi

S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak onaylarken görünümünü ise 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Foreks Haberin araştırmasında ön görü görünüm notun değişmeyeceği şeklinedydi. S&P Global'in dolar öngörüsü ise bu sene bitiminde 24 TL oldu.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "B" görünümü ise "negatif" olarak onayladı. Kredi derecelendirme kuruluşu, zelzelelerin ekonomik faaliyet üzerindeki negatif tesirinin, mayıs seçimleri evvelinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesini bekliyor.

Ev fiyatları son 6 yılda 7 kat arttı! Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede!

Konut Fiyat Endeksi’ne göre konut fiyatları ocak ayında yüzde 6,9 oranında yükselirken son 6 yılda 7 kat arttı. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülkeler arasında zirvede yer aldı.

Türkiye konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Uluslararası emlak danışmanlık firması Knight Frank verilerinden elde edilen bilgilere göre, Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye, konut fiyat artışı sıralamasında ilk sırada!

İstanbul Planlama Ajansı'nın resmi olarak açıkladığı verilerine göre Türkiye, konut fiyatlarının en yüksek arttığı ülke oldu. 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'B', görünümünü de 'negatif'şeklinde teyit etti.

türkiye konut kredi oranları Haberi

türkiye konut kredi oranları



Türkiye nüfusunun yüzde 18’ini yaşadığı İstanbul, 2012 ilk çeyreğinde konut kredisi talebinin yüzde 26’sını oluşturdu. Avrupa yakasındaki talep, İstanbul’daki toplam talebin yüzde 68’ini oluştururken Anadolu yakasından gelen konut kredisi talebi ise yüzde 32’de kaldı. En çok konut kredisi talebi alınan ilk üç ilçe de Avrupa yakasından çıktı. 2012’nin ilk üç ayında Beylikdüzü toplam talebin yüzde 8’iyle en çok talep edilen ilçe olurken, komşu ilçeler Esenyurt Küçükçekmece onu takip etti. 


Anadolu yakasında ise Pendik başı çekerken, Ümraniye Maltepe ilçeleri konut kredisi talebinde ilk üçü oluşturdular. Bu dönemde talebin en hızlı arttığı ilçe Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü oldu. Anadolu Yakası’nda ise Ümraniye’den gelen konut kredisi talebi ciddi artış gösterdi.


Yeni finans merkezinin kurulacağı, özellikle de markalı konutların yoğun olarak yer aldığı Ataşehir İstanbul içerisinden...