05 / 05 / 2024

Türkiye riskli yapı yıkımı

Türkiye riskli yapı yıkımı

Türkiye’de 1 milyon 500 bin kişinin riskli binalarda oturduğunu belirten AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, kentsel dönüşümün hız kazanması gerektiğinin altını çiziyor.

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm çıkartması: Türkiye'nin neredeyse yarısı yenilenmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaparak '' Türkiye'nin yapı stokunun neredeyse yarısını yenilememiz lazım'' dedi.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de yapı direncini sağlamanın maliyeti 1,2 trilyon dolar!

Dünya Bankası’nın Türkiye direktörü, Türkiye'deki yapıların direncini sağlamak için 1,2 trilyon dolar maliyetinin olduğunu kaydetti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası açıkladı! Bu sene Türkiye'ye yapılan yatırımlar 2,5 milyar Euro'yu aşacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso, Türkiye'de bu yılki yatırımlarının 2,5 milyar Euro'yu aşacağını belirtti.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye'den yapılan çay ihracatı yüzde 52 artarak 14,9 milyon dolar oldu!

Açıklanan son dakika rakamlara göre, Türkiye'den ocak-mayıs döneminde gerçekleştirilen çay ihracatı geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 52 arttı, 14 milyon 890 bin 518 dolara ulaştı.

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Türkiye riskli yapı yıkımı Haberi

Türkiye riskli yapı yıkımı

1-7 Mart “Deprem haftası” dolayısıyla bir açıklama yapan AYİDER Başkanı Melih Tavukçuoğlu, İstanbul’da tespit edilen riskli binaların daha yüzde 10’unun yıkılmadığına dikkat çekiyor. Türkiye’de 1 milyon 500 bin kişinin riskli binalarda oturduğunu belirten Tavukçuoğlu, kentsel dönüşümün hız kazanması gerektiğinin altını çiziyor.

Her yıl 1-7 Mart haftası “Deprem haftası” olarak kabul ediliyor. Türkiye topraklarının yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunduğunu ve nüfusunun da yüzde 95'inin deprem kuşağında yaşadığını düşünürsek, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğu bir kez dha ortaya çıkıyor. 1999 Marmara Depremi sonrası depreme karşı dayanıklı, sağlıklı şehirler ve sağlıklı gelecek için 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Yapıların Yenilenmesi” hakkında çıkarılan kanunla 2012 yılında başlayan kentsel dönüşüm, inşaat sektörüne de hız kazandırdı. Kurulduğu günden bu yana kentsel dönüşüm, enerji verimliliği, iş...