25 / 07 / 2024

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Visa ve Mastercard'ın ücret sınırına uzatma gelecek!

Visa ve Mastercard'ın Avrupa Birliği'nde AB dışı banka veya kredi kartları ile yapılan alışverişlerden aldığı komisyon oranları değişmeden devam edeceği kaydedildi. Buna göre, ödeme devleri, banka kartlarında yüzde 0,2, kredi kartlarında ise yüzde 0,3 sınırını koruyacağı ifade edildi. 

Kiralarda zam sınırının kalkması raylı sistem güzergahlarına taşınmaları artıracak!

İzmir, Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün yaptığı açıklamada kiralarda uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının 1 Temmuz tarihinde sona ermesiyle birlikte raylı sistem güzergahlarına taşınmaların artacağını söyledi. 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Yüzde 25 zam sınırının bitmesine sayılı günler kaldı: Yeni dönemde ev sahipleri ve kiracıların hakları neler? 

1 Temmuz sonrasında  Kira artışında üst sınır son 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranına göre belirlenecek. İşte detaylar...

Kiracıların son 12 gün korkusu! Yüzde 25 zam sınırı sona eriyor!

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları yakından ilgilendiren kira bedellerine getirilmiş olan yüzde 25 sınırı 13 gün sonra sona eriyor. Mülk sahipleri çoğunlukla yüzde 25 sınırını uygulamasa da kağıt üstündeki yasağın kalkmasıyla fahiş kira artışlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Ev sahibinizden, kiracınızdan mutlu musunuz? Yüzde 25 sınırına tepki dinmiyor!

1 Temmuz'da kiralara yüzde 25 zam sınırının sona ermesi bekleniyor. Ancak ev sahiplerinin uygulamaya tepkisi dinmiyor. Peki ev sahipleri ile kiracılar arasındaki olaylarda son durum ne?

Kiracılara soruldu: Ev sahibiniz kira zammı yaparken yüzde 25 sınırına uydu mu?

Bakan Şimşek, büyük olasılıkla kiralara yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz'dan sonra devam etmeyeceğini belirtti. Peki ev sahipleri yüzde 25 zam sınırına uydu mu? İşte kiracılara yöneltilen o soru ve gelen yanıtlar...

Kirada yüzde 25 şartı kalkarsa, zam sınırı neye göre hesaplanır?

Kirada yüzde 25 zam sınırı kalktığında ne olacağını vatandaşlar merak ediyorlar. Bu kapsamda kira zamları nasıl olacak? Ev sahipleri ne kadar zam yapabilecekler?

Yüzde 25 kira sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku! 

Yüzde 25 zam sınırına takılan mağdur ev sahiplerine şimdi de imza şoku geldi. Ev sahibi kiracı hakları paylaşımları ile dikkat çeken Hukukbil yaptığı paylaşımda "Tahliye taaahhüdündeki imzanın hangi kurumlarda olabileceğini ev sahibi bulmalıymış" ifadelerini kullandı. 

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

TÜRK-İŞ açıkladı! Yoksulluk sınırı 50 bin lirayı geçti...

TÜRK-İŞ'in şubat ayına yönelik açlık ve yoksulluk sınırı doğrultusunda yaptığı araştırma kapsamında; açlık sınırı 16 bin 257 lira, yoksulluk sınırı ise 50 bin liraya çıktı. Buna göre, bekâr bir çalışanın ‘yaşama masrafı’ de aylık 21 bin 189 TL’ye kadar çıktı. 

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler Haberi

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 'Mazluma Çatı Ol' sloganıyla başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle de yapım çalışmaları hızlanan briket evler, Suriyeli göçmenlerin de umudu oldu. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, güvenli bölge olan Kefer Lusin’de 24 metrekarelik ve 1 oda 1 salon şeklinde tasarlanan briket evlerin, yapım çalışmaları sürüyor.

Bugüne kadar tamamlanan evleri 200'e yakın aileye teslim ettiklerini dile getiren İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, hedeflerinin 10 bin ev olduğunu dile getirdi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Tosun, "Kampanya, başta Türkiye'deki bağışçılar olmak üzere dünya genelinde çok ciddi destek buldu. 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde tasarlanan evlerden 200’ünün inşası tamamlanarak savaş mağduru ailelere teslim edildi. Bu briket evler, çadıra bir alternatif yaşam...