24 / 07 / 2024

türkiye tarım yatırımları

türkiye tarım yatırımları

2050’de 9 milyara ulaşacak dünya nüfusunu doyurma ve çevreyi koruma ihtiyacı, tarımın şehirlere taşınmasına neden oluyor. Bu kapsamda üç girişim önem kazanıyor: Yeşil Kemer, Paylaşılan Bahçe ve Tavanlar ile Duvarlar.

Türkiye'de arazi yatırımında yapılan önemli yanlışlar!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'de arazi yatırımında yapılan önemli yanlışları açıkladı. İşte Gültekin'in o paylaşımı...

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları 10 senenin dibini gördü: Türk zenginler de yurt dışına yöneldi!

Gayrimenkul kaleminde net yabancı girişi 2022 yılında 6 milyar 273 milyon dolarla rekor kırarken, 2023'te yüzde 43,3'lük düşüşle 3 milyar 560 milyon dolar oldu. Ancak Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımında yüzde 163,7 oranında artış oldu. 

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Türkiye, tarım ve balık üretiminde Doğu Avrupa’nın lideri olacak!

OECD ve FAO, tarımsal emtia ve su ürünleri piyasalarının 10 senelik beklentilerine yönelik değerlendirmeleri kapsayan “Tarımsal Görünüm 2023-2032” adlı raporunu kamuoyuyla paylaştı. Rapora göre, Türkiye, tarım ve balık üretiminde öncü ülke olacak.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akçakese Life Gayrimenkul Tarım Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da 4 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Kaya, Uğur Uryan ve Murat Ararat Dirasuyan ortaklığında kuruldu.

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Türkiye'deki fon yatırım büyüklüğü rekor kırdı. 514,8 milyar Türk Lirası ile rekora koşan fon büyüklüğünün yüzde 98,5'ini yerli yatırımcıların portföyü meydana getirdi. İşte ayrıntılar...

M F G Gayrimenkul Tarım Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M F G Gayrimenkul Tarım Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Alı El Masrı tarafından kuruldu.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

türkiye tarım yatırımları Haberi

türkiye tarım yatırımları


2050 yılına kadar dünya nüfusu 9 milyara ulaşacak. Nüfusun yüzde 70’i ise şehirlerde yaşıyor olacak. 2050 yılında şehirlerin çöpü dört kat artmış olacak. Dolayısıyla gıda üretiminin artması ve atık yönetiminin iyileştirilmesi şart.


Nüfusun çok büyük bölümünün şehirlerde yaşayacak olması, tarımın da şehirlere taşınacağı anlamına geliyor. Bu kapsamda dünya genelinde üç girişim ön plana çıkıyor.


Bunlardan birincisi “Yeşil Kemer” girişimi. Bu girişim kapsamında hem şehirlerin büyümesi kontrol altına alınıyor hem de tarım, ormancılık ve açık hava faaliyetlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. İngiltere’de 2010 yılında tarım ürünlerinin yüzde 14’ü Yeşil Kemer’lerden elde edildi. Yeşil Kemer’e sahip olan şehirlerde tüketilen sebzelerin yüzde 92’si, meyvelerin ise yüzde 70’i buralardan elde edildi.


İkinci girişim “Paylaşılan Bahçe” girişimi. Bu kapsamda, şehirliler, kendi yeşil alanlarını yaratıyorlar; biyoçeşitliliği korumaya özen gösteriyorlar. Bu...